Spor 3 bin polis!

3 bin polis!

Paylaş
3 bin polis!

Kayseri'de 11 Ağustos'ta Galatasaray-Fenerbahçe arasında oynanacak karşılaşmada 2 bin polis, bin özel güvenlik olmak üzere 3 bin kişi görev alacak

Kayseri'ye gelen her iki takım taraftarı 6 noktada tek tek aranacak. Türkiye Futbol Federasyonu'nun isteği üzerine, stada girişteki aramayı da özel güvenlik yerine polis üstlenecek. Polis, şüphelendiği taraftara alkol muayenesi de yapacak.

Süper Kupa finali öncesi, İstanbul'da TFF binasında yapılan ve Kayseri'den polis ve stat yöneticilerinin de katıldığı toplantının ardından, Kayseri'de bu karşılaşmaya ilişkin önlemler Vali Orhan Düzgün başkanlığındaki eşgüdüm toplantısında da ele alındı. Buna göre Galatasaray taraftarı stadın kuzey ve doğu tribününde, Fenerbahçe ise güney ve batı tribününde yerini alacak. Her iki tribün arasında polis adeta etten duvar oluşturacak. Stadın iki yanındaki açık otoparklar da, Galatasaray ve Fenerbahçe tribünlerine göre ayrılacak.

STADA GİRİŞTE ÜST ARAMASI VE ALKOL KONTROLÜ

Kayseri'ye gelecek her iki kulübün taraftarı kentteki 6 noktada tek tek aranacak. Kadir Has Stadı'na girenleri ise, özel güvenlik yerine polis arayıp içeri alacak. Bu arada şüphelenen sporseverlere alkolmetre üfletilecek. İnternet üzerinden TC kimlik numarası ile bilet alan sporseverlere, suç işledikleri takdirde kolayca ulaşılacak. Kadir Has Stadı'nda Süper Kupa Finali için Kayseri polisine çevre illerden çevik kuvvet polisi gelecek ve bu sayı 2 bine ulaşacak. Bin kadar da özel güvenlikçi de stadın içinde görev alacak.

BELEDİYE, STAT KİRASI ALMAYACAK

Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa finalinin oynanacağı Kadir Has Stadı'nın sahibi olan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Futbol Federasyonu'na jest yaparak, 45 bin TL tutarındaki stat kirasını almayacağını açıkladı. Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş Genel Müdürü Ali Üstünel, "Kupa finalinin Kayseri'ye alınması üzerine Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki, TFF'ye jest olması için stat kirası alınmaması konusunda emir verdi" dedi.

Oktay ENSARİ/KAYSERİ, (DHA)

Haberin Devamı