Spor 3 büyükler sorun yumağı

3 büyükler sorun yumağı

Paylaş
3 büyükler sorun yumağı

Süper Lig öncesi Avrupa arenasına çıkan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ta büyük sorunlar olduğu açıkça görüldü. Bu sorunları geçen sezon bilen yönetim ve teknik direktörler neden bu zamana kadar önlem alamadı?

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş için Şampiyonlar Ligi, UEFA Kupası ön eleme maçları önlerindeki ilk ve en büyük hedef. Bu takımları çalıştıran teknik direktörlerin yıllık programlarını bu turnuvaların başına hazır hale gelmek için yapmaları gerekir. Ancak üç ekibimizin görüntüsü bunun tam tersiydi. Schuster Beşiktaş’a yeni geldi.

Haberin Devamı

Fakat Aykut Kocaman geçen sezon Fenerbahçe’de Sportif Direktör idi. Frank Rijkaard da geçen yıl Galatasaray’ın başındaydı. Takımdaki eksikleri bilmiyorlar mı? Neden bu zamana kadar önlem almadılar. Kadrolarındaki oyuncularla ilgili bile halen karar verememeleri ilginç. Ayrıca kulüp yöneticilerinin de transfer arayışlarını devam ettirmesi, onların da hazır olmadığını ortaya çıkarıyor. Manchester United Teknik Direktörü Alex Ferguson, geçtiğimiz basın toplantısında şöyle konuştu:

“Gözlemcilerimize teşekkür ediyorum. Çünkü kadromuza kattığımız Meksikalı Javier Hernandez’i, Dünya Kupası sonrası alsaydık, 2-3 katı para ödeyecektir.” Bu sözler büyük kulüplerde işlerin nasıl yürüdüğünün en açık göstergesi. Bizim kulüplerimiz neden hala bu sistemi uygulamak için harekete geçmezler anlamıyorum. Futbolculara gelince... Her fırsatta Avrupa’nın en sert liginde oynadıklarını dile getiriyorlar. Ancak bir türlü ölü sezonu aktif dinlenerek geçirmeyi öğrenemediler. 2 veya 3 oyuncu hariç hiçbirini hazır görmedim.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE: Kondisyon açısından hiç hazır görünmedi. Ayrıca oyun disiplini, taktiksel anlamda da eksikler var. Takım savunmasında büyük problemler yaşadı. Topu kaybeden hiçbir hücum oyuncusu savunmaya dönmek için gayret sarf etmiyor. Böyle olunca da zaten Lugano ve Gökhan Gönül’ün eksikliğinde bütünlüğünü kaybeden savunmanın dengesi iyice bozuldu ve inanılmaz pozisyonlar oluştu. Kaleci Volkan başarılı gününde, Young Boys’un forvetleri de son vuruşlarda bu kadar beceriksiz olmasa Fenerbahçe belki de ilk maçta turnuvaya veda edecekti. Yeni transfer Stoch iyi bir oyuncu. İçeri katediyor, etkili şutları var. Fenerbahçe’nin bu maçtaki tek artısıydı.

GALATASARAY: Belgrad maçında ilk yarıda ezeli rakiplerine göre daha iyiydiler. Tabi bunda geçen seneki kadronun korunmasının rolü büyük. Ancak ikinci yarıda tempoları düştü. Özellikle yenilen golden sonra panik yaptılar. Avrupa çapında bu kadar maça çıkmış Galatasaray’ın, düşük düzeydeki rakip karşısında panik yapmaması lazımdı. Galatasaray’ın hücum varyasyonunun sadece Arda’ya kalması düşündürücü.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ: Takım savunmasında büyük sorunlar yaşayan diğer takım da Beşiktaş. Savunma hattında uyum yoktu. Bazen rakip araya attığı tek topla kaleciyle karşı karşıya kalabiliyor. Özellikle ölü toplarda adam paylaşımı çok etkisizdi. Rakibe bu kadar kolay topa vurma şansı verilmemeli. Hakan Arıkan müthiş bir maç çıkardı. Quaresma takım oyuncusu gibi oynarsa, Beşiktaş’a çok katkısı olur. Ancak tribünlere oynadığında çok zarar vereceğini düşünüyorum. Hilbert’in görüntüsü Beşiktaş’ta forma giyecek kapasitede değil. Beşiktaş’ın, Necip gibi altyapıdan gelmiş isimlere ihtiyacı var. Hem de fazla sayıda.