Gündem 3 çocuğuyla sokağa attılar

3 çocuğuyla sokağa attılar

Paylaş
3 çocuğuyla sokağa attılar

Şanlıurfa'da eşi tarafından terk edildikten sonra tarım işçiliği yapan Kadriye Barış, oturduğu evin kirasını 5 ay ödeyemeyince 3 çocuğu ve eşyalarıyla sokakta kaldı

Siverek Kaymakamı Kemal Yıldız, durumundan haberdar olduğu aileye bulunacak evin kirasını kendilerinin ödeyerek mağduriyeti önleyeceklerini söyledi.

3 çocuk annesi Kadriye Barış, eşi Abdullah Barış’ın bir yıl önce kendisini terk edip Adana’da yaşamaya başlamasının ardından ilçenin Fırat Mahallesi’nde tek odalı bir eve yerleşti.

İş bulamayan ve komşularının yardımı ile yaşamını sürdüren Kadriye Barış, daha sonra tarım işçisi olarak tarlalarda çalışmaya başladı.

Ancak, son zamanlarda iş bulamayan Kadriye Barış, 150 lira olan ev kirasını 5 ay boyunca ödeyemeyince, önceki gün ev sahibi tarafından eşyalarıyla birlikte sokağa atıldı.

Çocuklarıyla birlikte sokakta kalan gözü yaşlı anne Kadriye Barış, “Paramız ve gidecek yerimiz olmadığı için sokakta kaldık. Eşimin beni terk edip Siverek’ten ayrılmasından sonra bize sahip çıkan olmadı.

MAHALLE HALKI YEMEK VERDİ

Yakınlarımın da yardım eli uzatmaması üzerine tarlalarda çalışıp geçimimi sağlamak istedim. Ama düzenli iş bulamayınca ev kiramızı ödeyemedim ve 5 ay sonra ev sahibi eşyalarımızla birlikte bizi sokağa attı.

Nereye gideceğimiz bilemiyorum. 3 gündür mahalle halkının verdiği yemekler ile karnımızı doyuruyoruz” dedi.

Komşuları tarafından teselli edilen ailenin durumunun bildirilmesinin ardından Siverek Belediyesi Beyaz Masa ekibi, Barış ailesine gıda yardımında bulunulurken, eksik olan ev eşyalarının da karşılanacağı ifade edildi.

Kadriye Barış ve çocuklarının durumundan haberdar edilen Siverek Kaymakamı Kemal Yıldız ise, sokağa atılan ailenin bulunacak ve kirası Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından ödenecek yeni eve yerleştirileceğini belirterek, “Aileye sahip çıkacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın, anne ve çocukları artık sokakta yatmayacak” dedi.

Mehmet SEZGİN/Şanlıurfa (DHA)