Gündem 3. Eczacıbaşı dönemi

3. Eczacıbaşı dönemi

Paylaş
3. Eczacıbaşı dönemi

İKSV Yönetim Kurulu'nun dün gerçekleştirdiği toplantıda başkanlığa Nejat Eczacıbaşı'nın oğlu ve Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı getirildi

İKSV), kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olarak, uluslararası sanat festivalleri düzenlemek amacıyla 1973’te İstanbul’da Dr. Nejat Eczacıbaşı önderliğindeki 17 işadamı ve sanatsever tarafından kurulmuştu. İKSV’nin ilk başkanlık görevini Dr. Nejat Eczacıbaşı üstlenmişti.

Haberin Devamı

37 YILDIR HİZMETTE

Nejat Eczacıbaşı’nın 1993’te vefat etmesinin ardından görevi kardeşi Şakir Eczacıbaşı devralmıştı. Şakir Eczacıbaşı da geçen 23 Ocak’ta hayata veda etmişti. İKSV Yönetim Kurulu’nun dün gerçekleştirdiği toplantıda Şakir Eczacıbaşı’ndan boşalan koltuğa Nejat Eczacıbaşı’nın oğlu ve Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı getirildi.

Bülent Eczacıbaşı, İKSV’nin dünyadaki kültür sanat çalışmalarının seçkin örneklerini Türkiye izleyicisiyle buluşturmak, Türkiye’nin ulusal kültürel ve sanatsal değerlerini dünya ölçüsünde tanıtmak amacıyla 37 yıldır çalışmalarını yürüttüğünü belirtti. Bülent Eczacıbaşı, “Ülkemizin kültürel yaşamında vazgeçilmez bir rol oynayan vakfımız bundan sonra da ilkelerinden ödün vermeden kültür sanat alanındaki yaratıcı, yenilikçi ve öncü rolünü geliştirerek sürdürecektir” dedi.

Haberin Devamı