Yaşam 3 günde tüm vücudu temizleyen detoks çorbası

3 günde tüm vücudu temizleyen detoks çorbası

Paylaş
3 günde tüm vücudu temizleyen detoks çorbası

Detoks çorbası ile yazı fit bir şekilde geçirmek isteyenlerdenseniz tam olarak doğru yerdesiniz. Uzman Şebnem Kandıralı'nın detoks çorbası tarifine bayılacaksınız.

Konu detoksa gelince bu diyetin ne içerip ne içermemesi gerektiği konusunda herkesin ayrı bir görüşü vardır. Herkes tarafından takip edilebilecek spesifik bir detoks çorbası diyeti söz konusu değildir. Genel olarak bir detoks çorbası diyeti, tüketilen besinlerde belli değişiklikler yapılarak vücudu toksinlerden ve kirleticilerden arındırmayı hedefler.

Haberin Devamı

Tipik olarak bir detoks diyeti çiğ sebze, meyve ve su ile sınırlı bir açlık dönemi ile başlayan diyet takibini gerektirir. Bazı detoksların sakıncalı kısmı bağırsak ve karaciğeri temizlemek için kullanılan bitkisel laksatifler ve kolon temizleyicilerdir. Bu tarz diyetler maksimum 7-10 gün sürdürülebilmektedir.

Ciddi kalori kısıtlaması olan detoks diyetlerinde anemi (kansızlık), kan şekeri düşüklüğü, düzensiz kalp atışları gibi yan etkiler görülebilir. İnsan vücudunun en iyi özelliği sindirilen toksinleri otomatik olarak atmasıdır.

Detoks diyetlerinin vücuttan toksin uzaklaştırılmasına yardımcı olduklarına dair herhangi bir kanıt birçok araştırma ve akademik örgüte göre yoktur. Karaciğer ve böbrekler toksinlerden kurtulmada verimli ve etkin bir şekilde en iyi işi yaparlar.

Haberin Devamı

Birkaç gün bir detoks çorbası diyeti denemenin muhtemelen ki>

Detoks çorbası nasıl yapılır?

Geniş bir tencereyi orta-yüksek ateşte ısıtıp zeytinyağını ekleyin. Soğan, havuç ve kereviz sapını ekleyip hafif zeytinyağında çevirin. İçine sarımsak, kırmızıbiberi de ekleyip karıştırın. Ardından taze fasulye ve rende domatesleri de ekleyip üstlerini hafif geçecek kadar sıcak su ekleyip kaynamaya bırakın.

Kaynadıktan sonra en son ıspanakları ve baharatları da ekleyip kapağı kapatın bir 5 dk ocağı hafif kısıp içindeki malzemelerin özdeşleşmesini, yumuşamasını bekleyin.

Piştikten sonra arzunuza göre çorbayı blenderdan geçirebilirsiniz. Taze maydanoz ve arzuya göre limon ilavesi ile sıcak/ılık servis yapın. Buzdolabında 1 hafta, küçük poşetler halinde buzluğa atarsanız birkaç ay idare edecektir.

** Günün diğer öğünlerini de dengeli geçirmek kaydı ile en az 3 gün 1 kase dolusu akşam öğünü olarak tercih edilmelidir.