Gündem 3 günlük yeğeni için alevlerin ortasına atladı

3 günlük yeğeni için alevlerin ortasına atladı

Paylaş
3 günlük yeğeni için alevlerin ortasına atladı

Antalya'da, iki katlı müstakil evde çıkan yangının içinde kalan üç günlük bebek, temizlik işçisi olan dayısı tarafından kurtarıldı. Yangın sonrası ev kullanılamaz hale geldi

Antalya Muratpaşa'da oturan Naciye Uzuntüfek’in evinde yangın çıktı. Evin bahçesinde çalışan Naciye Uzuntüfek ve kızı Fatma D., 3 günlük torununun bulunduğu evinin mutfak bölümünden alevlerin yükseldiğini gördü. Alevlerin her yeri sarması üzerine çevredekiler durumu itfaiye ve polise bildirdi.

Haberin Devamı

ALEVLERİN ARASINA DALDI

Anneanne Naciye Uzuntüfek ile kızı Fatma D., küçük bebeği kurtarmak için eve giremezken o sırada işten gelen Naciye Uzuntüfek’in kardeşi Haydar Keskin, bebeğin evde olduğunu duyunca alevlerin arasına daldı. Alevler içindeki evden Haydar Keskin, beşik içinde uyuyan 3 günlük bebeği kurtardı.

Evin çatı olması nedeniyle yangın kısa sürede büyüdü. Olay yerine gelen itfaiye ekibi yangına müdahale etti. Yangın diğer evlere sıçramadan söndürüldü. Geriye kullanılamaz bir ev ile 3 günlük bebeğin yanmış demir beşiği kaldı. Yangın sonrası gözyaşlarına boğulan ev sahibi Naciye Uzuntüfek’in bir süre önce eşini kaybettiği, kızı, oğlu ve torunuyla yaşadığı öğrenildi. İtfaiye, yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışma başlattı.

Haberin Devamı

'YEĞENİM ÖLEBİLİRDİ'

Yangında bebeği kurtaran Muratpaşa Belediyesi’nde temizlik işçisi olarak çalışan Haydar Keskin "İşten mahalleye gelince kardeşimin evinden dumanların yükseldiğini gördüm. Çocuğun içeride olduğunu duyunca içeri koştum. Alevler yeğenimin uyuduğu beşiğe gelmek üzereydi. Hemen onu alıp dışarı çıktım. İyi ki zamanında gelmişim yoksa yeğenim ölebilirdi. Ben hayatımı tehlikeye attım ama önemli olan bir canı kurtarmaktı" diye konuştu.

İHA