Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu 3 haftalık tedavi yeterli
HABERİ PAYLAŞ

3 haftalık tedavi yeterli

Haberin Devamı

Cinsel ilişki yoluyla bulaşan hastalıkların tedavisinde önemli olan doğru teşhis ve uygun ilacı bulmak. Gerekli tahliller yapıldıktan sonra 3 haftalık bir ilaç tedavisiyle hasta eski sağlığına kavuşur. Geç kalınır ya da yanlış teşhis konulursa ileride büyük sorunlar ortaya çıkabilir...

SORU: Penisim uzar mı?

22 yaşındaymı, penisim 14 santim ve ince. Bu beni üzüyor, bir de erken boşalma problemim de var. Ne yapmam lazım? Penisimi büyütebilir miyim?

CEVAP

Penisiniz tamamen normal uzunlukta ve eminim kalınlığı da normaldir. Sizin yaş ve tecrübenizde erken boşalmadan bahsetmek için çok erken. Sizin sadece kendine güvene ve cinsel konularda doğru bilgilere ihtiyacınız var, o kadar...

SORU: İltihap varmış

26 yaşındayım. İdrara çıkarken bazen yanma oluyor. Üroloğa gittim, spermde iltihap olduğunu söyledi. 5-6 aydır antibiyotik kullanıyorum, geçmedi. Spermdeki iltihap cinsel ilişkiden olabilir mi? Çok korkuyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

6 ay süren bir antibiyotik tedavisi makul değil. Cinsel yol ile bulaşan hastalıklar idrar ve menide değil, dış idrar yolunu çevreleyen salgı bezlerinde gelişir ve tanı yöntemi olarak da dış idrar yolundan cinsel yol ile bulaşan hastalıklara özel kültür alınarak tespit edilir.

Tedavisi ise uygun ilaç ile en fazla 3 haftalık bir sürede başarı ile gerçekleşir. Gerekli kalitede yapılmayan tahlil ve tedaviler sonucu hastalığın doğru teşhis ve tedavisinin gerçekleşmemesi, çeşitli antibiyotiklerin uzun süre kullanılması daha büyük sorunlara da yol açabilir. Bir başka üroloji uzmanından daha görüş almanızı öneririm.

SORU: Acaba kısır mıyım?

Sol yumurtalığım sağdakinden küçük. 1.5 yıl önce sol yumurtalığımda iltihap meydana geldi. Tedavi sonucu geçti ama yumurtalık küçük kaldı. Acaba kısır mıyım?

CEVAP

Bir testisinizin iltihap sonrası dumura uğraması kısır olduğunuz anlamına gelmez. Çocuk olmasını sağlayan sperm hücreleri ve erkeklik hormonları her iki testiste de üretildiğinden sadece birinin kaybı normal fonksiyonları ortadan kaldırmaz. Hatta bu durumda geride kalan testis biraz daha büyüyerek kaybedilen organın fonksiyonlarını da kısmen devralır.

SORU: Neden küçülme oldu?

34 yaşındayım. Penis ve torbada küçülme hissediyorum. Ayrıca penisim normal halindeyken çok çekik duruyor. Sorunum nedir?

CEVAP

Penis ereksiyon halinde değilken ortam ısısı ve psikolojik duruma göre farklı görünümler arzeder. Bu durumun ereksiyon halindeki boyutla direkt orantısı yoktur. Hatta ereksiyon haline geçince boy farklarındaki oranların arttığı hesaplanmıştır.

İnik durumdaki boyu uzatmak için penisin askı ligamanını kesebiliyoruz ama bu durumda penis sertleşince yukarı doğru sertleşme özelliğini kaybeder. Normal haldeki bir penis boyuna herhangi bir önem vermek anlamlı değildir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder