Gündem 3 kişi aranıyor

3 kişi aranıyor

Paylaş
3 kişi aranıyor

24 Haziran’daki cumhurbaşkanlığı seçimine katılacak partiler arasında AK Parti ile MHP’nin adayı belli: Tayyip Erdoğan. İYİ Parti’nin adayı da Meral Akşener. CHP, Saadet Partisi ve HDP’nin adaylarını açıklaması Mayıs’ın ilk haftasını bulacak

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ÖZGÜR ÖZEL: KILIÇDAROĞLU TEK ADAY OLMAYACAK

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun tek aday adayı olmayacağının işaretini dün şöyle verdi:

■ Eğer biz tek adam rejiminin yetkilerine talip olsaydık elbette CHP’den çıkacak tek aday Kemal Kılıçdaroğlu olurdu. Ama biz parlamenter sistemle ülkeyi yönetmeye talibiz.

■ AK Parti’yi de tüm partileri de kucaklayacak aday adaylarımız olacak.

■ Kemal Bey 24 Haziran’daki seçimin tarihi önemde olduğunu biliyor. En doğru adayla yol alma konusunda en hassas çalışmayı kendisi yapıyor.

■ Yetkili kurullarda aday adaylarımızdan en yüksek oyu alacak kişi adayımız olacak.


ADAY ADAYLARI


CHP'de cumhurbaşkanlığı aday adaylığı için adı geçen diğer isimler şöyle; CHP İstanbul milletvekili İlhan Kesici (69), İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu (69), Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen (80).


SAADET GÜL'Ü İSTİYOR


Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi adaylarını çıkaracaklarını ilan eden Saadet Partisi, aday olması için 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ikna etmeye çalışıyor. Daha önce Abdullah Gül ile bir araya gelen SP lideri Karamollaoğlu, “Birçok kişiyle görüşüyoruz. Sayın Gül ile de ilk fırsatta tekrar görüşeceğiz” dedi. Abdullah Gül’ün adaylığa sıcak bakmadığı konuşuluyor.


HAPİSTEKİ DEMİRTAŞ LİSTE BAŞI


HDP’de cumhurbaşkanı adayı olarak Kasım 2016’dan beri tutuklu olan eski eş başkan Selahattin Demirtaş’ın ismi öne çıkıyor. 2014’teki Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 9.76 oranında oy alan Selahattin Demirtaş, terör örgütü PKK’nın propagandası yapmak ve halkı sokağa çağırmak suçlamasıyla çok sayıda davadan yargılanıyor.


İYİ PARTİ'NİN DP PLANI VAR


İYİ Parti’de aday sıkıntısı yok. Meral Akşener 100 bin imzayla cumhurbaşkanlığı yarışına katılacak. Ancak büyük kurultayının ardından 6 ay geçmediği için İYİ Parti’nin seçimlere girememe tehlikesi var. Buna karşı hazırlığa başlandı. Gerekirse; İYİ Parti 24 Haziran’daki cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine Demokrat Parti (DP) çatısı altında katılacak. İki partinin yetkilileri bu doğrultuda görüşmeye başladı.


İMZA SEÇİM KURULUNA


Meclis’te grubu olmayan partilerin cumhurbaşkanı adayı çıkarması için halktan 100 bin imza toplanması gerekiyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı “Uyum yasalarını hazırlıyoruz. Bir kişi sadece bir aday için imza verebilecek. İmzalar il ve ilçe seçim kurullarına giderek atılacak. Denetimi seçim kurulları yapacak” diye konuştu.