Gündem Erdoğan müjdeyi verdi: 'Köprü 31 Ağustos gecesine kadar ücretsiz'

Erdoğan müjdeyi verdi: 'Köprü 31 Ağustos gecesine kadar ücretsiz'

Paylaş
Erdoğan müjdeyi verdi: 'Köprü 31 Ağustos gecesine kadar ücretsiz'

Boğazın 3. köprüsü Yavuz Sultan Köprüsü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından açıldı. Erdoğan, 31 Ağustos gecesine kadar köprüde geçişler ücretsiz olacak dedi

DAKİKA DAKİKA KÖPRÜ AÇILIŞI

18.04. Cumhurbaşkanı Erdoğan kürsüde:
Temeli sayın Gül ile attık.. Başbakandım, o zamanın Ulaştırma Bakanı da şimdi de Başbakan. Buralara gelip gösteri yapanlar oldu. Yapacağız dedik. İşte Halep ordaysan arşın burada. Allah 'a hamdolsun. Yaptık. bu gurur duyulası milletimizle yapıyoruz. Siz farklısınız. Siz tankların topların helikopterlerin F16'ların önünde duran bir milletsiniz. Bu millet Allah'ın izniyle neye layıksa hepsi olacak. Muasır medeniyetler seviyesine çıkmak öyle lafla olmuyor. İcraatla oluyor. Bu köprü hem raylı sistem hem de tekerlerkli araçların geçişini sağlayan istisna bir köprü. Dünya filmleri burada çekilecek. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Siz nasıl bu eserleri yaparsınız diyorlar. Niye kıskanıyorsunuz ya. İşte 2 ay önce İzmit körfezi'nin üzerinde Osmangazi Köprüsünü açtık. Biz iş yapıyoruz, bunlar lafla değil azimle oluyor. Hemen yakınımızda inşaası süren yeni havalimı var. İnşallah ilk etapta 90 milyon yolcu. Tamamı bittiğinde 150 milyon yolcu kapasiteli yeni havalimanımıza kavuşuyoruz. Dünyanın ilk 3'ü. Bir numara bittiği zaman olacak. Allah'a hamdolsun. Unutmayın; güzel bir kelam vardır; Biz seferle emrolunduk, zaferle değil. Zafer kuvvet kudret sahibi olan Allah'ındır. ekonomide sıkıntılı bir yıl olsa da olumlu yönde bir seyir var. İhracatta ve turizmdeki sıkıntıların aşılması için ciddi tedbirler alınıyor. 3 yıldır maruz kaldığımız saldırıya rağmen yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz.

2013 yılının Haziran ayındaki saldırları boşa çıkarmasaydık Türkiye bu güne ulaşamazdı. 2015 Haziran ve Kasım ayı milli irade sınavlarından başarılı çıkamasaydık bugün burada olamazdık.


Nihayet 2016 Ağustos'undaki darbe girişimini durdurmasaydık nerelre savrulacağımızı ifade etmek istemiyorum. Siz tek vatan dediniz, tek bayrak deniz, tek millet dediniz.

Ne dedik inlerine gireceğiz dedik. Girdik mi, girdik! Bugün 11 şehidimiz var, 78 yaralımız var. Gazilerimize rabbimden şifalar diliyorum. Gaziantep'te ne yazık ki DAEŞ'in 14 yaşındaki bir çocuğun vücuduna bomba bağlayarak gerçekleştirdiği saldırdıda 55 vatandaşımız şehit oldu. Bunların müslümanlıkla alakaları yok! O paçavralardaki ifadeler bakmayın. Bunlar istismarcıdır. Yine rabbimiz her namaz kılanı muteber de kabul etmiyor.

PENSİLVANYA'DAKİ ŞARLATANA SATANLAR...

Ruhunu ve bedenini Pensilvanya'daki şarlatana esir etmiş küçük bir kesim dışında milletimiz tüm farklılıklarıyla istikbalinin yanında yer almıştır.

Türkiye cerablus'a girince başka planlar içine girdiler. Artvin'de Sayın Kılıçdaroğlu'na saldırıya bu açıdan bakmak gerekiyor. Yenikapı'daki birlik manzarası Arvin'de hedef alınmıştır. Bu vesile ile sayın Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarına şahsım ve milletim adına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Suriye'de döktüğünüz kan yeteri Irak'ta döktüğünüz kan yeter, Libya'da, Filistin'de döktüğünüz kan yeter.

ERDOĞAN MÜJDEYİ VERDİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Ağustos gecesine kadar köprüde geçişler ücretsiz olacak dedi.

17.55: Abdullah Gül kürsüye çıktı

Köprünün adını açıklama şansına nail olmuştum. İnanıyorum ki İstanbul'da hayat çok daha kolaylaşacak. Bu köprüde en çok emeği geçenleri en yakınan bilen benim. O zamanın Başbakan olan bugün Cumhurbaşkanımız olan sayın Tayyip Bey'in azmi ve kararlığı en büyük katkıdır. Ondan sonra Değerli Başbakan Binali Bey'in 2002 yılında da kabinemde Ulaştırma Bakanı olan arkadaşımız sayın Başbakan; kendilerini gerçekten tebrik ediyorum.

17:47: Meclis Başkanı İsmail Kahraman kürsüye çıktı:

Ağustos ayı bizim zaferler ayımızdır. Şimdi de teknolojik bir zaferin açılış günündeyiz. Güzel bir eseri bize kazandıran başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Çok güzel bir isim konuldu. Mısır'a gitti mukaddes emanetleri alıp döndü. Gece yarısı sessizce Topkapı'ya girdi. Önüne dünyanın haritasını koyduklarında bütün dünya bu kadar mı dedi. Bir kişiye yeter ama 2 kişiye yetmez dedi. Kutsal Emanetler Topkapı'da ayrı bir bölüme konuldu. Bana 40 hafız bulun dedi ve 24 saat Kur'an okunmasını istedi. Devam edecek. Nice eserler nasip olsun. Cumhurbaşkanımızdan dinledim. Gazi ziyaretinde 'Benden ne istiyorsun' denildiğinde 'Hayır siz benden ne istiyorsunuz?' diye soruyor.

17.29: Başbakan Yıldırım konuştu:

Bugün 26 Ağustos 2016. Bugün Anadolu'ya kapıların açıldığı gün. Malazgirt Zaferi'nin yıldönümü. Bölücü terör örgütünün ülkemize yaptığı kalleş ve hain saldırılara göğsünü siper ederek canını veren şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Boğaz'a yeni bir gerdanlık takıyoruz. Yavuz Sultan Selim geliyor. Bugün 26 Ağustos, Büyük Taaruz'un başladığı gün. Bu tarih Türk'ün asla ve asla esareti kabul etmeyeceğini gösterdiği gündür.
İstanbul Doğu ile Batı'nın köprüsüdür. Medeniyetleri ve kültürleri birbirine bağlayan bu eşsiz şehir 79 milyonun da özetidir aslında. Yavuz Sultan Selim Köprüsü sadece bir köprü değil bir sanat eseridir. Dünyanın en geniş köprüsüdür. Üzerinde demir yolu geçen en uzun köprüdür. En güzel eserleri en güzel köprüleri yapmak da size sizin evlatlarına Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarına yakışır.
Eğer biz korksaydık bu aziz millet korksaydı bir daha aydınlanmayacaktı. Ama Recep Tayyip Erdoğan inin meydanlara dedi milyonlar sokağa indi. Allah sizden razı olsun. Türkiye'nin bu kutlu yürüyüşünden rahatsız olanlar var. Olsun.Aziz İstanbullular, bugün İstanbul'u çok önemli bir eserini hayata geçiriyoruz. Bununla işimiz bitmiyor. Daha çok işimiz var. Sultan Mehmet gemileri karadan denize indirdi, onun torunları Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları da arabaları denizin altından geçiriyor. Kıskanıyorlar, çekemiyorlar. Biz vatandaşlarımızın geleceği için canımızla mücadelemize devam edeceğiz. Bu ülkeyi ne bölücülere ne de darbecilere asla teslim etmeyeceğiz. Hanımlar 15 Temmuz gecesini unutmuyoruz. Gençler ülkemize sahip çıktınız. Hepinizden Allah razı olsun.


17.15: Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan kürsüye çıktı

17.05: Tören, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

17.03. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi tören alanını sahneden selamladıktan sonra protokoldeki yerine geçti.

16.30 Haber7'nin haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya liderlerinin de katılımıyla hizmete açılacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışı öncesi İstanbul Fatih'te bulunan Yavuz Sultan Selim Han'ın mezarını ziyaret ederek dua etti.



Tören alanında ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Jandarma atlı birlikleri devriye görevi yaparken, özel harekat polisleri de yüksek noktalara yerleşti. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na ait bir helikopter tören alanı üzerinde devriye uçuşlarına başladı.

TÖREN BOYUNCA GÖREV YAPACAK

Üzerlerinde uçaksavar ve ağır makinalı silahların bulunduğu ağır silahlarla donatılmış zırhlı askeri araçlar, bölgeye hakim bir noktaya konuşlandırıldı. Askeri araçlar tören boyunca güvenlik tedbirleri kapsamında görev yapacak.




CUMA NAMAZINI TÖREN ALANINDA KILDILAR

Bu arada törende görev yapanlar, yakında bir cami olmadığı için öğle namazını ve ardından da Cuma namazını topluca tören alanında kıldı.