Gündem 3. köprüden sonra İstanbul'daki trafik yoğunluk haritası

3. köprüden sonra İstanbul'daki trafik yoğunluk haritası

Paylaş
3. köprüden sonra İstanbul'daki trafik yoğunluk haritası

Dün hizmete açılan Yavuz Sultan Selim köprüsü'nden sonra bugün İstanbul'un Trafik Yoğunluk Haritası yeşildi. Sadece 1. köprüde hafif trafik yoğunluğu yaşandı. ancak akşam saatlerine doğru 3. köprüde de trafik yoğunluğu arttı. Peki hangi araçlar hangi köprüden, kaç paraya geçecek? İşte 3. köprünün açılmasından sonra trafikteki yeni dönemin detayları...

Boğaz'ın üçüncü gerdanlığı Yavuz Sultan Selim Köprüsü dün açıldı. Saat 13.20 itibariyle İstanbul'daki trafik yoğunluğu 44 düzeyindeydi. 3. köprü ve 2. köprüde (Fatih Sultan Mehmet Köprüsü) trafik yoğunluğu yaşanmazken 1. köprüde (15 Temmuz Şehitler Köprüsü) ise hafif trafik yoğunluğu göze çarptı.

SAAT 15:46'DAKİ YOĞUNLUK HARİTASI

Günün ilerleyen saatlerinde trafik yoğunluğu köprü girişlerinde ve köprü üzerinde artmaya devam etti. Buna 3. köprü üzerinde selfie çekmek isteyenler de eklenince trafik yoğunluğu belirli noktalarda durma noktasına geldi.


KAMYONLAR NASIL KULLANACAK?
Köprünün açılmasıyla birlikte ağır tonajlı araçlar zorunlu olarak Yavuz Sultan Selim köprüsüne yönlendirilecek. Bunun da özellikle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü trafiğini olumlu yönde etkilemesi bekleniyor. Örneğin İstanbul’a meyve getiren bir kamyon, Tem karayolu Ümraniye, Çamlık kavşağından yeni otoyola girerek Reşadiye, Riva ve Poyrazköy güzergahını izleyerek Yavuz Sultan Selim Köprüsüne ulaşacak. Köprüyü geçtikten sonra önce Odayeri kavşağına ulaşan araç buradan bağlantı yolunu kullanarak Mahmutbey kavşağına kadar gelebilecek.

KÖPRÜYE NASIL ULAŞILIR?
Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne en yakın katılımlar ise Avrupa yakasında Uskumruköy, Anadolu yakasında ise Riva kavşağında bulunuyor. Sürücüler buradan otoyola katılarak köprüye kısa sürede ulaşabilecekler. Bunların dışında Anadolu yakasında Reşadiye kavşağı, Çamlık kavşağı, Paşaköy kavşağı ve Sancaktepe bağlantı yolu Avrupa yakasında Odayeri kavşağı ve Mahmutbey kavşağını kullanacak sürücüler, otoyola giriş ve çıkış yapabilecekler. Kuzey Marmara otoyoluna yayaların, motorsuz araçların, traktörlerin, bisikletlerin girmesi yasak.

HANGİ ARAÇ HANGİ KÖPRÜDEN GEÇECEK?

15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ

Dingil mesafesi 3.20 altında olan panelvan, kamyonet ve vam dışında 1. sınıf tüm araçlar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçebilecek. Taksi, dolmuş ve İETT otobüsleri için de bu yeni uygulama geçerli olacak.

FATİH SULTAN MEHMET KÖPRÜSÜ

1. sınıf tüm araçlar, kamyon ve kamyonet dışında dingil mesafesi 3.20 ve üzerinde olan 2. sınıf araçlar Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçebilecek.

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ

Ağır tonajlı araçlar, kamyonet, kamyon ve diğer tüm araçlar Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçebilecek.




Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçiş ücreti otomobiller için 3, ağır vasıta için 15 dolar.