Gündem 3 korucunun ifadesi alındı

3 korucunun ifadesi alındı

Paylaş
3 korucunun ifadesi alındı

3 korucunun ifadesi alındı

Batman'ın Sason ile Diyarbakır'ın Kulp İlçesi kırsalında düzenlenen operasyon sırasında açılan ateşte Uzman Çavuş Serkan İpek'in şehit olduğu, 1 uzman çavuşun da yaraladığı olayla ilgili 3 korucunun ifadesi, 'Taksirle ölüme sebebiyet verme' suçlamasıyla alındı. Soruşturmaya katılan askeri ve sivil savcılar bölgedeki köylülerin ifadesini almayı sürdürüyor.

Haberin Devamı

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'ne bağlı Hamzalı Köyü ile Batman'ın Sason İlçesi'ne bağlı Yücebağ Beldesi Zore Çayı yakınlarında pazar günü Uzman Çavuş Serkan İpek'in şehit olması, 1 uzman çavuşun da yaralanmasına neden olay ile ilgili soruşturma kapsamında Kulp Cumhuriyet Savcılığı, 3 köy korucusunun ifadelerini aldı.

Olayın gerçekleştiği sırada bölgede bulunan asker ve korucuların ifadeleri Hamzalı Karakolu'nda askeri savcı ve askeri yetkililerinde hazır bulunduğu sırada alındı. El konulan korucuların silahları ile bölgede bulunan boş kovanların balistik incelemelerinin de sürdürülüyor. 'Taksirle öldürme' suçu, 5 bin 237 sayılı Türk Ceza Kanunun özel hükümleri içeren kişilere karşı suçlar bölümünde 85'inci maddede yer alıyor.

Haberin Devamı

Yasanın ilgili maddesinde şöyle deniliyor:

"Taksirle bir insanın ölümüne neden olan kişi, 2 yıldan 6 yıla kadar, işlenen fiil birden fazla insanın ölümüne ya da bir veya birden fazla kimsenin ölümü ile birlikte bir veya birden fazla kimsenin yaralanmasına neden olmuş ise, kişi 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır."

Yasada 'Taksirle ölüme sebebiyet', 'kasten öldürme suçundan' bağımsız olarak değerlendiriliyor. Yasalarda 'Taksirle ölüme sebebiyet' vermekle suçlanan kişinin ölüm sonucunun meydana gelmesini istemediği halde göstermesi gereken dikkat ve özeni göstermemediği anlatılıyor.

DHA