Ekonomi 3 liraya 100 kilometre yol

3 liraya 100 kilometre yol

Paylaş
3 liraya 100 kilometre yol

Elektrikli araçların büyük ekonomik katkı sağlayacağını belirten Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, “Bir otomobil 100 kilometredeortalama 5 litre yakıt tüketiyor. Bu 16-18 lira demek. Aynı mesafede tüketilen elektrik bugünkü fiyatla 3 liranın altında olacak” dedi

GELECEK YİNE ŞEKİLLENECEK

Haberin Devamı

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Fluence’ın önümüzdeki yıldan itibaren elektrikli otomobil olarak dünya gündemine oturacağını söyledi. Renault’nun geçen yıldan itibaren büyük bir değişim yaşadığını belirten İbrahim Aybar, “Çok daha kirlenmemiş bir dünyayı insanlara bırakmak için minimum karbondioksit salınımını önemsediğimizi gösterdik. Bu anlamda Renault büyük bir adım attı ve artık dünyada geleceğin elektrikli otomobillerle şekilleneceğini lanse etti” diye konuştu.

ŞARJ İSTASYONU KURULMALI

Mersin 4’üncü Otomobil, Ticari Araçlar Fuarı’nda konuşan Aybar, elektrikli otomobil çalışmaları yürütülürken altyapının tamamlanması ve şarj istasyonlarının oluşturulması gerektiğini vurguladı. Elektrikli araçların kullanımda büyük ekonomik katkı sağlayacağını belirten Aybar, “Mesela bir otomobil 100 kilometrelik yolda aşağı yukarı 5 litre yakıt yakıyor. Bu 16-18 lira arasında değişiyor. Aynı mesafede tükettiğiniz elektrik bugünkü fiyatla 3 liranın altında olacak” dedi.

Haberin Devamı

BU YIL GEÇEN YILKİ RAKAMLARI YAKALARIZ

Otomobil satışlarında ilk üç ayda geçen yıla göre yüzde 7’lik artış yaşandığını belirten Aybar, bu oranın hafif ticaride yüzde 20 olduğunu kaydetti. Geçen yıl uygulanan Özel Tüketim Vergisi indirimi sayesinde kısa çalışma ödeneklerine müracaatların kalktığını, vardiyaların azalmadığını dolayısıyla sektörde kan kaybı yaşanmadığını belirten Aybar, “Bu yıl korkumuz vardı. Ancak ilk dört aydaki eğilim bizi korkulardan arındırdı. Bu yıl satışta geçen yılki gibi 557 binlere ulaşabiliriz” diye konuştu.