Dünya 3 milyon dolarlık adam

3 milyon dolarlık adam

Paylaş
3 milyon dolarlık adam

Avukatı, Ağca'ya çok sayıda sinema, belgesel ve kitap teklifi geldiğini doğruladı. Avrupalı yayıncılar, Ağca'nın anılarının 3 milyon dolar değerinde olduğunu söyledi

GELEN TEKLİFLERİ DEĞERLENDİRİYOR

Mehmet Ali Ağca, Papa 2. Jean Paul’e suikast girişiminden İtalya’da 1981’de hapse girmişti. 2000’te tahliye edilen Ağca, Türkiye’ye iade edilmişti. Gazeteci-yazar Abdi İpekçi cinayeti ve iki ayrı gasp suçundan Sincan F Tipi Cezaevi’nde tutuklu olan Ağca’nın toplam 29 yıllık hapis hayatı 18 Ocak’ta sona eriyor. Ağca’nın avukatı Hacı Ali Özhan dün yaptığı açıklamada “Ağca’nın İtalyan gazetesi La Repubblica’daki röportajı için 2 milyon dolar aldığı iddiaları yalan. Ağca’ya çok sayıda sinema, belgesel ve kitap önerisi yapılıyor. Müvekkilim teklifleri değerlendiriyor. Ağca’nın sığınacak ülke aradığı iddiaları da yanlış” dedi.

‘DÜNYANIN SONUNU İLAN EDECEĞİM’

Mehmet Ali Ağca da İngiliz Times Gazetesi’ne mektup gönderdi. Gazetenin dünkü sayısında yer verdiği mektupta aldığı film ve kitap tekliflerinden bahseden Ağca özellikle Japonya ve Kanada’dan kendisine ‘büyük ilgi’ olduğunu açıkladı. Ağca’nın mektubunda ayrıca “Planım dünyanın sonunu ilan etmek ve mükemmel bir şekilde Hıristiyanlığın esaslarını yazmak... Hıristiyan olmak istiyorum” diye yazdı. Avrupalı yayıncılar, Ağca’nın anılarının ‘doğru bir şekilde aktarıldığı takdirde’ 3 milyon dolar değerinde olabileceğini söyledi.

MAVİ KAZAĞIN SIRRI

Mehmet Ali Ağca, Abdi İpekçi cinayetinden 9 Temmuz 1979’da yakalandığında üzerinde mavi kazak vardı. 13 Mayıs 1981’de Papa 2. Jean Paul’e suikast girişimi sırasında da mavi kazak giyiyordu. 27 Aralık 1983’te İtalya’nın başkenti Roma’da tutuklu kaldığı cezaevinde Papa 2. Jean Paul kendisini ziyaret ettiği sırada yine üzerinde mavi kazak vardı. 12 Ocak 2006’da Kartal Cezaevi’nden tahliye edildiğinde de mavi kazak giymişti. Mavi rengin özgürlüğü temsil ettiğine inanan Ağca bu yüzden hep mavi kazak giyiyor.

HAKKINDA 6 AYRI KİTAP YAZILDI

* Malatya Hekimhan ilçesi İsmailli köyünde 1958’de dünyaya geldi.

* En sevdiği renk mavi.

* İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden terk.

* Hakkında 6 ayrı kitap yazıldı. Bunlar; Mehmet Ali Ağca’nın Romanı (Mehmet Uysal), Mavi Kazaklı Mesih (Aytekin Gezici), Papa, Mafya, Ağca (Uğur Mumcu), An Infinitly Of Mirrors (Robert Friendlander), A Crime In St. Peter’s Square (E.V. Kovalev), Jean Paul II. -Antonov- Agca (Christian Roulette).

ÖLDÜRMEYE ÇALIŞTIĞI PAPA AFFETMİŞTİ

Mehmet Ali Ağca 13 Mayıs 1981’de İtalya’nın başkenti Roma’da Papa 2. Jean Paul’e ateş etti. İddialara göre 1917’de Portekiz’in Fatima kentinde 3 küçük kıza görünen Hz. Meryem bu suikast girişimini önceden bildirmişti. Saldırıda ağır yaralanan Papa 2. Jean Paul de bu iddialara inandığı için Mehmet Ali Ağca’yı affetmişti. Papa 2. Jean Paul Aralık 1983’de Ağca’yı hapiste ziyaret etti. İtalya’da 5 yıl süren mahkemenin ardından Ağca’ya müebbet hapis cezası verildi. 13 Haziran 2000’de dönemin İtalyan Cumhurbaşkanı Carlo Azeglio Ciampi’nin affetmesiyle İtalya’da tahliye edilen Ağca, Türkiye’ye iade edildi. Mehmet Ali Ağca 18 Ocak’ta tahliye olduktan sonra Papa 16. Benediktus ile görüşmek istiyor.

AA

2

Haberin Devamı