Ekonomi 3 milyon şirketin iyi bankası seçildi temsilcisi geliyor

3 milyon şirketin iyi bankası seçildi temsilcisi geliyor

Paylaş
3 milyon şirketin iyi bankası seçildi temsilcisi geliyor

Sri Lanka'da yapılan Asya Pasifik ticaret sanayi odalarının 24'üncü zirvesinde, 2011 zirvesinin İstanbul'da yapılması kararlaştırıldı

Dünyanın yüzde 22’si

Haberin Devamı

Dünya ekonomisinin yüzde 22’sini temsil eden Asya Pasifik Bölgesi’ndeki ülkelerin ticaret ve sanayi odalarının oluşturduğu Asya Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu (CACCI), 25’inci iş zirvesini İstanbul’da yapma kararı aldı.

Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) yapılan açıklamaya göre, Asya-Pasifik Bölgesi’ndeki 27 ülkeden 3 milyon şirketi temsil eden CACCI gelecek yılki zirvesini temmuz ayında İstanbul’da yapılacak.

TOBB Başkanı katıldı

Karar, 5-7 Temmuz’da Sri Lanka’da yapılan 24’üncü zirvede TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun çabalarıyla ve oybirliğiyle alındı. Küresel ekonominin yeniden şekillendiği ve Pasifik yüzyılının başladığının konuşulduğu bir dönemden geçildiğini belirten Rifat Hisarcıklıoğlu, 3 milyon teşebbüsü temsil eden oda ve birliklerin temsilcilerinin Türkiye’de dünya ekonomisinin geleceğini ve bölgesel işbirliklerini değerlendireceklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Ticareti artırmalıyız

Sri Lanka’da 20 ülkeden 300 işadamının katıldığı toplantıda Türkiye’nin potansiyelini anlatan Hisarcıklıoğlu, “Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’ndaki 84 ülke işkonseyinin 10 tanesi Asya Pasifik bölgesinden.

Potansiyeli bu kadar fazla olan bölge ile ticaretimizin daha yüksek rakamlara ulaşması gerekir. Bu anlayışla, CACCI’ye üye olduk. CACCI vasıtasıyla, ekonomik ilişkilerimizi güçlendirmek ve özel sektörümüze rehberlik etmek istiyoruz” dedi.