Gündem 3. Ordu Komutanı şüpheli oldu

3. Ordu Komutanı şüpheli oldu

Paylaş
3. Ordu Komutanı şüpheli oldu

Erzincan 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'e, Ergenekon kapsamında şüpheli olarak ifadesini vermesi için 26 Şubat'a kadar süre tanındı

Soruşturmayı yürüten Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal, daha önce de davet etmesine karşın Org. Berk adliyeye gitmemişti.

Erzincan'da 27 Ekim'de DSİ'ye ait Gönye Barajında mühimmat bulunması sonrası, Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal soruşturma başlattı. Mühimmatın Ergenekon örgütüne ait olduğu belirlendi.

Mühimmatlarla ilgili geçen Aralık ayında 3 subay ile MİT Erzincan Şube Başkanı ve 2 MİT mensubu tutuklandı. Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal, 15 Aralık günü Erzincan 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'i soruşturma kapsamında bilgisine başvurmak üzere Erzurum Adliyesi'ne davet etti.

Ancak Orgeneral Saldıray Berk, bilgi vermek için adliyeye gitmedi. Bunun üzerine savcı Şanal, 12 Ocak'ta Genelkurmay Başkanlığı'na gönderdiği yazıda Org. Berk'in bilgisine başvurulmak üzere çağırıldığını ancak, Org. Berk'in gelmediğini bildirdi.

Berk, 26 Şubat'a kadar ifade vermeye gitmezse hakkında yakalama kararı çıkarılıp çıkarılmayacağı ise bilinmiyor.