Gündem 3 organını aldılar, bir hafta yaşamadı

3 organını aldılar, bir hafta yaşamadı

Paylaş
3 organını aldılar, bir hafta yaşamadı

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde gereksiz yere apandisit, safra kesesi ve dalağı alındığı iddia edilen 63 yaşındaki Hatice Koyuncu, hayatını kaybetti

Karın ağrısı şikayetiyle 2 hafta önce Tarsus 70'inci Yıl Devlet Hastanesi'nin acil servise getirilen Hatice Koyuncu yapılan kontrolün ardından ameliyata alındı.

Genel Cerrah Dr. E.A. tarafından gerçekleştirilen ameliyatta Koyuncu'nun apandisit, safra kesesi ve dalağı alındı. Ancak ameliyattan sonra durumu ağırlaşan Koyuncu, Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi.

Hastanın yoğun bakım ünitesinde tedavisi sürerken, yakınları, Tarsus'taki ameliyatta apandisit, safra kesesi ve dalağının gereksiz yere alındığı iddiasıyla doktor hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bunun üzerine E.A., hakkında soruşturma açıldı. Balcalı Hastanesi'nde yoğun bakımda tedaviye alınan Koyuncu, dün hayatını kaybetti.

"ALINMASI GEREKEN ORGANLARINI ALDIM"

Hatice Koyuncu'nun çocukları İbrahim (36), Mahmut (25), Hayriye (23), Özbay (31) ve Ramazan Koyuncu (33) annelerinin ölümüyle ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na da suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Karın ağrısı çeken annesini hastanede apandisit rahatsızlığı nedeniyle hemen ameliyata alındığını belirten Hayriye Koyuncu, “Yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından Dr. E.A.’ya annemin durumunu sorduğumda, ‘Ameliyat iyi geçti, apandisit sandım ama değilmiş, midesini onardım, alınması gereken organları aldım. Annen 30 yıl daha garanti yaşar’ dedi.

Ancak annem daha sonra kendisine gelemedi. Durumu doktora bildirdiğimizde beni tersledi. Daha sonra bir kaç kez daha aradım, konuşmalarımızda hem bana hem de anneme küfür etti” dedi.

Bu arada iddialar üzerine İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan idari soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Tolunay DUMAN/Mersin (DHA)