Gündem 3 otoyolda nakit geçiş bitti

3 otoyolda nakit geçiş bitti

Paylaş
3 otoyolda nakit geçiş bitti

İstanbul-Edirne, İzmir-Aydın ve İzmir-Çeşme arasındaki paralı otobanlarda nakit gişeleri kaldırıldı

Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerindeki nakit gişelerinin kaldırılmasının ardından İstanbul-Edirne, İzmir-Aydın ve İzmir-Çeşme arasındaki paralı otobandaki nakit gişeleri de kaldırıldı. Bundan sonra tüm geçişler, Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ve Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) ile yapılacak.

Haberin Devamı

Bugün saat 00.00 itibariyle İstanbul-Edirne, İzmir-Aydın ve İzmir-Çeşme arasındaki paralı otobandaki nakit gişeler kaldırıldı. Günler öncesinden nakit gişelerin kaldırılacağını duyuran karayolları ekipleri, ’Nakit Gişe’ yazılı levhaların üzerini örttü. Nakit gişelerden saat 00.00 itibariyle bilet almak için sıraya giren sürücüler, makinelerden biletlerini alamadı.

Sürücülerin gişelerde şaşırmaması için görevlendirilen personeller, vatandaşların bundan sonra ne yapması gerektiğini ve gideceği yerde OGS ya da KGS cihazını satın alması gerektiğini anlattı. Gişelerde artık sıra beklemeden hızla geçeceklerini belirten sürücüler zamandan tasarruf sağlayacakları için mutlu olduklarını ifade etti.

Bu arada OGS ve KGS gişelerinden kaçak geçiş yapıldığı durumlarda kaçak geçiş yapılan plaka üzerine, geçişin yapıldığı günden itibaren 10 gün içinde OGS ya da kredili KGS alınması ve hesapların bankalar tarafından aktif hale getirilmesi durumunda kaçak geçiş cezası normal geçiş ücretine otomatik olarak çevrilecek. Bu durum ön dolumlu nakit KGS kartı alınması durumunda geçerli olmayacak.

Süleyman KAYA/İSTANBUL, (DHA)

Haberin Devamı