Siyaset 3 polise dinleme davası
Paylaş
3 polise dinleme davası

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün dinlendiği iddiasıyla 3 polis hakkında dava açıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün izlendiği iddialarıyla ilgili Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nda görevli 3 polis memuru hakkında iddianame hazırladı. İddianamede, polislerin, "görevi kötüye kullanmak" suçundan 3 yıla kadar hapsi isteniyor.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Harun Kodalak’ın hazırladığı iddianamede, 13 Mayıs 2008’de, Paksüt ve eşinin Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığına ait bir araç ile dinlenip izlendiğine ilişkin haberler üzerine resen soruşturma başlatıldığı belirtildi.

ŞÜPHELİLER İDDİALARI REDDETTİ

İddianamede, şüphelilerin, iddiaları reddettikleri ve benzer savunma yaptıkları bildirildi. Özetle, "olay günü iş merkezi önüne, akaryakıt kaçakçılığıyla ilgili bir bilgi kaynağından, operasyonel bilgiler almak için gittiklerini, Osman ve Ferda Paksüt’ü izlemediklerini" anlattıkları bildirilen iddianamede, şüphelilerin, "izleme amacıyla olay yerinde bulunmaları halinde, izledikleri kişilerle diyalog kuracak ve onlarca fark edilecek kadar kendilerine yaklaşmalarının mümkün olmadığını" ifade ettikleri kaydedildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığında görevli polisler G.A, N.S ve A.T’nin "görevi kötüye kullanmak" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmaları talep edildi. Şüpheliler, iddianameyi kabul etmesi durumunda Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanacak.

Haberin Devamı