Bilim - Teknoloji 3'üncü nesil pokemonlar geliyor!
Paylaş
3'üncü nesil pokemonlar geliyor!

Pokemon Go hala ülkemize gelmiş değil. Fakat oyun 3. nesil için gün saymaya başladı

Niantic tarafından geliştirilen Pokemon Go, kısa süre içerisinde milyonlarca oyuncuya ulaşmayı başarmıştı. AR temelli bir yapım olan Pokemon Go’nun gözden düşmesi ise yükselişi kadar hızlı gerçekleşti.

Aslında Niantic olası server hataları yüzünde oyunu bölgesel olarak kullanıma sokmayı planlıyordu. Fakat yeni pokemon oyunu için daha fazla sabretmek istemeyen oyuncular, Pokemon Go’yu bir şekilde akıllı mobil cihazlarına indirmeyi başardı.

Niantic’in sadece bir kaç ülke için açtığı sunuculara dünya genelinde bir yüklenme olunca doğal olarak serverlar çöktü. Sık sık yaşanan çökmeler ve oyundaki hile kullanımının engellenememesi oyuncuları Pokemon Go’ya karşı mesafeli hale getirdi.

Ülkemizde hala resmi bir şekilde yayınlanmamış olan Pokemon Go artık eskisi kadar popüler değil. Fakat yine de oynayanların sayısı azıde sınırlı bir süre oyunda görünecek.

Bu pokemonların 3. nesilden olduklarını da belirtelim. Zira ülkemizde de bir süre yayınlanan Pokemon’da sadece 1. nesil pokemonları görme şansımız olmuştu. O yüzden bu neslin bize biraz yabancı kaldığını söylemek de mümkün.

İnternetten yapacağınız yurt dışı alışverişlerine de vergi geliyor

Haberin Devamı