Spor '3 yabancı'ya resmi onay geldi

'3 yabancı'ya resmi onay geldi

Paylaş
'3 yabancı'ya resmi onay geldi

Voleybol Federasyonu (TVF) Yönetim Kurulu, Türkiye ligleri ve Türkiye Kupası maçlarında uygulanacak "3 yabancı" kararının resmen onayladığını açıkladı

TVF’den yapılan açıklamaya göre, TVF Yönetim Kurulu, 2009-2010 sezonu sonuna kadar sahada en fazla 3, yedek bankında en fazla 1 (3 1) olarak uygulanan yabancı uyruklu oyuncu limitinin, 2010-2011 sezonu itibariyle "net 3" olarak düzenlenmesine karar verdi.

Bu düzenlemeye göre 2010-2011 sezonundan itibaren voleybol takımları, Türkiye ligleri ve Türkiye Kupası maçlarına en fazla 3 yabancı uyruklu oyuncuyla çıkabilecekler.

Açıklamada, yerli sporcuların daha çok oynayabilmesine yönelik talimat değişikliğinin tüm kulüpler tarafından desteklenmesinin, çok olumlu bir gelişme olduğu belirtildi ve şu ifadelere yer verildi: "Talimat değişikliği, ligin ilk 6 haftasından itibaren oynadıkları ralli sayısının üçte biri kadar oyunda yer almayan oyuncuların, talepleri halinde geçici transferle başka bir kulüpte oyun tecrübesi kazanmaları için serbest bırakılmalarını düzenliyor.

Kadrodaki Türkiye Cumhuriyeti uyruklu sporcuların, lig müsabakalarındaki ralli sayısının üçte biri oranında oyunda bulundurulmaları zorunluluğuna ilişkin, kulüplerin de desteklediği talimat değişikliğiyle, Türk vatandaşı voleybolculara, 2 yabancı oyuncuya izin verilen uygulamadan çok daha fazla oyunda kalabilme imkânı sağlayacağı değerlendiriliyor."

KARABIYIK: "MAKSAT HASIL OLDU"


Açıklamada ayrıca, TVF Başkanı Erol Ünal Karabıyık’ın görüşlerine de yer verildi. Konuyla ilgili, "Maksat hasıl oldu. Önemli olan budur" açıklamasında bulunan Karabıyık’ın, görüşleri şu şekilde: "Yeni uygulamayı çok olumlu bulduk. Biz yabancı oyuncu sayısını, Türk uyruklu sporcular yeterince oynatılamadığı, milli takımlarda gerekli tecrübe seviyesini yakalayamadığımız için kısıtlama kararındaydık.

Bu karar, yabancı sayısının azaltılması ile Avrupa kupalarındaki hızlarının kesileceğini düşünen bazı kulüplerimizi üzüyordu. Görüşmeler ve özellikle kulüplerin yaptıkları değerlendirmelerle sorun öyle makul biçimde çözüldü ki, hem kulüpler, hem millî takımlar açısından en iyi yol bulundu. Yani maksat hasıl oldu. Önemli olan budur."

AA

Haberin Devamı