Dünya 3 yaşında ormanda 11 gün...

3 yaşında ormanda 11 gün...

Paylaş
3 yaşında ormanda 11 gün...

Henüz 3 yaşında olan Karina Chikitova dünyanın en büyük ormanlarında kayboldu. Küçük kız pes etmedi ve 11 gün boyunca köpeği ile birlikte ormanda yaşam mücadelesi verdi

Henüz 3 yaşında olan Karina Chikitova, kapladığı alan bakımından dünyanın en büyük ormanlarından Tayga’da kayboldu. 11 gün boyunca yaşam mücadelesi veren Chikitova, acıktığında yabani meyvelerden yedi, susadığında ise nehir suyu içti. Ekaterina Andreeva adlı psikolog, kızın bilincinin yerinde olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı




İngiliz yazar Rudyard Kiplings’in klasik yapıtı ‘Orman Kitabı’ (The Jungle Book), Hindistan ormanlarında kurtlar tarafından yetiştirilen Mowgli adlı bir çocuğun hikâyesini konu ediniyor. ‘Orman çocuk’ olarak anılan Mowgli’nin bu hayat hikâyesi, Rusya’da gerçek oldu. Henüz 3 yaşında olan Karina Chikitova adlı bir kız, geziye giden babasını habersizce takip etti. Daha sonra da kapladığı alan bakımından dünyanın en büyük ormanlarından Tayga’da kayboldu. Minik kızın annesi, kızının babasıyla birlikte olduğunu düşünüyordu. Ancak olayın hiç de böyle olmadığını kızlarının kaybolmasından dört gün sonra öğrendiler.

KÖPEK YAVRUSU İLE BERABER

Minik kız ise arama-kurtarma ekipleri kendisini buluncaya kadar tam 11 gün boyunca ormanda yalnız başına hayatta kalmaya çalıştı. Yalnız dedik ama aslında onu bir an olsun bırakmayan ve sahibesi olduğu bir köpek yavrusu vardı yanında. Acıktığında yabani meyveleri yiyen Chikitova, susadığında ise nehir suyu içerek hayatta kalmış. Geceleri ise uzun ot dallarını kendisine yatak ve yorgan yaparak uykuya dalmış. Ne var ki minik kızın yeşillikleri üzerine örtmesi, helikopterle arama yapanların onu fark edememesine yol açmış.

Haberin Devamı


Minik kızın yanında kalarak soğuk havaya karşı onu ısıtan yavru köpek, Chikitova’nın kurtarılmasına da vesile oldu. Kızın yaşadığı Olom kasabasına giden köpek, ardından da kurtarma ekiplerinin Chikitova’nın bulunduğu yeri belirlemesine yardımcı oldu. Böylelikle 11 gündür ormanda kalan Chikitova, kurtulmuş oldu.

Kurtarma görevlilerinden Afanasiy Nikolayev, köpeği gördüklerinde kızın hayatta kalmamış olabileceğini düşündüklerini, bu nedenle de üzüldüklerini aktarıyor. Ancak köpeğin, ekiplere önderlik ederek kızın yerini göstermesiyle kızı kurtardıklarını belirtiyor. Ekipte bulunanlar arasında bir de psikolog vardı. Ekaterina Andreeva adlı psikolog, kızın bilincinin yerinde olduğunu belirterek, her şeye normal tepki verdiğini dile getirdi. (Zaman)