Türkiye (Son Dakika) 3 yaşındaki Utku'nun şüpheli ölümü

3 yaşındaki Utku'nun şüpheli ölümü

Paylaş
3 yaşındaki Utku'nun şüpheli ölümü

Küçükçekmece'de, rahatsızlandığı için annesi ve babası tarafından hastaneye götürülen doğuştan görme engelli 3 yaşındaki Utku Furkan, eve gönderildikten 1,5 saat sonra hayatını kaybetti. Acılı aile, küçük Utku'nun ölümünden hastaneyi sorumlu tutuyor

İddiaya göre, olay şöyle gelişti: Halkalı Yarımburgaz Mahallesi’nde bir gecekonduda oturan Seyrek ailesi, dün gece 3 yaşındaki çocukları Utku Furkan’ı karın ağrısı ve kusma şikayetiyle Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Burada Çocuk Acil Bölümü’ndeki nöbetçi doktor tarafından kontrol edilen Utku Furkan, fitil tedavisi uygulandıktan sonra evine gönderildi.



RAHATSIZLANINCA TEKRAR HASTANEYE GETİRDİLER

Eve dönen Seyrek çifti, yaklaşık 1,5 saat geçtikten sonra, Utku’nun ağzından köpükler çıktığını görünce, paniğe kapılarak tekrar hastanenin yolunu tuttu. Acil bölümde doktorlar tarafından kontrol edilen Utku Furkan’ın hayatını kaybettiği tespit edildi. Baba Nazif Seyrek, çocuğunun ölümünden doktoru ve hastaneyi sorumlu tuttu.

"BAŞKALARININ YÜREĞİ YANMASIN"


Olayda ihmal olduğunu öne süren Nazif Seyrek, "Doktor baktı, hiç ilgilenmedi bile. Fitil verdi. Fitili hemşire bile yapmadı. Benim eşim fitili verdi. Daha sonra bizi eve gönderdiler. 1,5 saat sonra ağzından köpükler çıkmaya başladı. Tekrar apar topar aynı hastaneye götürdüğümüzde, çocuğumuzun öldüğünü söylediler. Şüpheli ölüm diye kayda geçirmişler. Doktordan şikayetçiyim. Yüreğim yandı, başkalarının yüreği yanmasın. Sen doktorsun, bu ölecek çocuğun durumunu anlamayacak mısın? Hiç tahlil falan yapılmadı, ilgilenilmedi" dedi.

ANNE GÜLCAN SEYREK: "İLGİLENMEDİLER"

Anne Gülcan Seyrek de, "Çaresizim. Suçlu olanların cezasını çekmesini istiyorum. Bu hastaneden çok şikayet var zaten. Gelenlere ilaç yazıp gönderiyorlar. İlgilenmediler" diye konuştu.

Utku Furkan’ın cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Kesin ölüm nedeni otopsi sonucu belli olacak.


Taner YENER - İbrahim AKTÜRK / İstanbul, (DHA) -

Haberin Devamı