Gündem 30 Ağustos'u demokrasiyle taçlandıracağız

30 Ağustos'u demokrasiyle taçlandıracağız

Paylaş
30 Ağustos'u demokrasiyle taçlandıracağız

Başkan Ekrem İmamoğlu 30 Ağustos Zafer Bayramı için düzenledikleri festivalin 9 Eylül’e kadar süreceğini söyledi. 3. Barış ve Sevgi Buluşmaları’nın bu yılki teması ‘Cumhuriyet ve Demokrasi.’ Başkan İmamoğlu, milli iradenin festival boyunca hissedileceğini belirtti

15 Temmuz’la başlayalım. Neler yaşadınız?

Brüksel’deydim. Avrupa Birliği’nde toplantılarımız vardı. Türkiye Yatırımlar Şefi ile randevum vardı. Yine Türkiye’deki sosyal politikalarla ilgili süreci takip eden masanın bir şefi vardı.


Türkiye’yi o anlamda biraz tartıştık. Demokrasinin nasıl yürüdüğü konusunda sohbet ettik. Daha sonra otelime geldim. Bir gün sonra Türkiye’ye dönecektim.

Akşam saatlerinde kötü haberi aldım. Maalesef olan biteni bir otel odasından izlemek zorunda kaldım. O an Türkiye’de olup mücadele vermek çok istedim.

‘KENDİMİ VATANSIZ HİSSETTİM’

Sonrasında neler oldu?

Dönmek istedim ama mümkün değildi. Hava sahası kapalıydı. Sosyal medya üzerinden tepkimi dile getirdim. ‘Tek yol demokrasi’ ve ‘Demokrasiye sahip çıkmalıyız, darbeye karşıyız’ gibi mesajlar paylaştım. Demokrasi o kadar güçlü birşey ki, insanı vatanı olduğu hissine kavuşturuyor.

Aksi takdirde ‘vatanım mı değil mi’ diye sorgulamaya başlıyorsunuz. O bakımdan ülkemizin tam bağımsızlığının, egemenliğin millete ait olduğunun bir kez daha farkına vardık.

Tabii çok acı anlar yaşadık. Şehidimiz, gazimiz çok. İlçemizde şehit olan olmadı. Ancak yaralanan vatandaşlarımız var.

FETÖ örgütü hemen her yere sızmış. Belediyede inceleme yapıyor musunuz?

OHAL ile beraber her kurumun alması gereken tedbirler var. Biz de elbette buna göre hareket ediyoruz. İlçemizde valiliğe bağlı bir OHAL komisyonu var.

Onların direktiflerine göre kurum içinde yine bir komisyon kurarak, çalışmalarımızı sürdürüyoruz.


Darbenin yanında olmuş kişileri tespit etmeye çalışıyoruz. Hassas bir süreç. Adil bir şekilde yapılmalı. Umarım haksız mağduriyetler yaşanmaz. Suçlular elbette karşılığını bulmalı ve cezalarını çekmeli. Bu konuda tavrımız çok net.

‘DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ PARKI’

Demokrasi mitingleriniz nasıldı?

Beylikdüzü demokrasinin kalesi olan ilçelerden biri. Çok coşkulu geçen nöbetlerimiz oldu. İlçemizde AK Parti’nin öncü olduğu demokrasi nöbetleri etkinliği vardı.

Belediye olarak yanlarında olduk. Şehitlerimizi andığımız mevlitlerimiz oldu. Hem cami hem cemevinde mevlitler okuttuk.

Taksim ve Yenikapı mitinglerine de katıldık. 15 Temmuz’un ardından belediye meclisi olağanüstü toplanarak, zaferin ölü olarak değiştirdik.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’na saldırı girişimi olduğu gün yanındaydınız. Neler yaşadınız?

Artvin’de genel başkanımızın yaşadığı saldırıya suikast girişimi diyebiliriz. Ben de oradaydım. Çünkü Ardanuç bizim kardeş belediyemiz. Oraya kazandırdığımız hizmet binasının açılış töreni için gitmiştik.

Ülkemizin en güzel köşelerinden biri olan Artvin’de böyle bir olay yaşamak çok üzücü. Maalesef bir şehidimiz var. Ancak genel başkanımız tüm bu tehdit edici unsurlara rağmen programını kesmedi ve dik bir duruş sergiledi.

‘DEMOKRASİYİ HİSSETTİRECEĞİZ’

3. Barış ve Sevgi Buluşmaları programı kapsamında neler olacak?

Çok değerli sanatçılarımız var. Hüseyin Turan, Volkan Konak, Mustafa Ceceli gibi farklı kesimlere hitap eden sanatçılarımız bizimle beraber olacaklar.

Yanı sıra sohbetlerimizde Ahmet Ümit, İskender Pala, İlber Ortaylı, Emre Kongar, Ali Poyrazoğlu gibi isimlerle demokrasiyi hissettirecek ortamlar yaratacağız.

Moderatörlüğünü üstlendiğim ve siyasi partilerin tee başkanlarının katılacağı bir sohbetimiz olacak. Demokrasiyi konuşacağız.

‘EN İYİ KORTEJ FOTOĞRAFINA ÖDÜL’

30 Ağustos’un önemi ve Atatürk’e dair neler söyleyeceksiniz?

Mustafa Kemal Atatürk, dünyanın son yüzyılda gördüğü en büyük lider. Birçok ulusun büyük sıkıntılar yaşayarak, kan dökerek elde ettiği bağımsızlıkları Atatürk bu ülkeyle buluşturdu.

Çok büyük bir liderin, çok büyük düşüncelerle kurduğu Cumhuriyetin bugünkü temsilcileriyiz.

15 Temmuz’dan sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün ortaya koyduğu Cumhuriyet ilkelerine sahip çıkmalıyız. Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu, böyle bir lidere sahip olmanın ne kadar büyük bir kazanım olduğunun kıymetini bilmeliyiz

‘CUMHURİYET VE DEMOKRASİ İÇİN ÇARDAK ALTI SOHBETLERİ’

Bugün başlayacak önemli bir etkinlik düzenliyorsunuz. 3. Beylikdüzü Barış ve Sevgi Buluşmaları’nı sizden dinlemek isterim…

Beylikdüzü’nde gelenekselleşen bir buluşma yoktu. İnsanların bu türden ortamlara ihtiyacı var. Neler yapacağımızı düşündük ve gelecek yıllarda da adından söz ettirecek ortamlar kurmaya başladık. Bunlardan biri, Barış ve Sevgi Buluşmaları.

3. kez düzenleyeceğimiz Barış ve Sevgi Buluşmaları, 30 Ağustos ile 9 Eylül tarihleri arasında, Cumhuriyet Caddesi Etkinlik Alanı’nda yapılacak. Bu yılın ana teması Cumhuriyet ve Demokrasi. Özellikle 30 Ağustos Zafer Bayramı ile başlıyoruz. İçine çok önemli günleri de katıyoruz.

30 Ağustos Zafer Bayramı, barışın ve özgürlüğün simgesidir. Çünkü bir ulusa kelepçe vurmak isteyen zihniyete karşı dik bir duruştur. Yine 4 Eylül Sivas Kongresi’nin yıldönümü olacak.

4 Eylül, TBMM’nin müjdecisi bir gündür. Beylikdüzü’nde yerel bir dernek olan Sivaslılar Derneği, o günü ‘Dünya Sivaslılar Günü’ ilan etti. Ayrıca ‘Dünya Okuma Günü’ ve 9 Eylül İstiklal Savaşı’nın son bulduğu İzmir’in kurtuluşu var. Barış ve Sevgi Buluşmaları, tüm bu saydığım günleri içinde bulunduran bir buluşma.

‘HERKESi KORTEJiMiZE BEKLiYORUM

Bu yılın Barış ve Sevgi Buluşmaları daha mı anlamlı?

Bu yıl etkinliklerimizi demokrasi ve Cumhuriyeti daha çok anık. Cumhuriyet ve demokrasiyi sohbetlerle zenginleştirip, hissettirmek istedik.

Toplumun farklı kesimlerini Çardak Altı Sohbetleri’nde buluşturacağız. Bununla da kalmadık. Sergilerimiz var ve demokrasi şehitlerimizi anacağız. Özellikle onları anacağımız bir fotoğraf sergimiz var.

Türk kadınlarını anlatan Türk Kadın Kahramanları sergimiz, spor yarışmalarımız var. Tüm bu 10 günlük aktivitelerin belki de en güzeli başlangıç korteji.

Yürüyüş için binlerce vatandaşımızla saat 18.00’de Beylik Pazarı’nın büyük alanında toplanıyoruz. Herkesi mensubu olduğu kültürel ortamı ve yapısını hissettirecek biçimde davet ediyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı olması sebebiyle hepimizin elinde Türk bayrağı olacak. Türk bayrağı ve marşlarımızla kortejimizi gerçekleştireceğiz. Daha sonra da Türkiye’nin en önemli sanatçılarından Erol Evgin konser verecek.



UCAN BANDO

Uçan Bando ve fotoğraf yarışması olacakmış…

Her ortamında farklı güzellikleri olacak. Dünya Barış Günü’nde Barış Manço şarkılarıyla yarışmalarımız olacak. Kendine güvenenler, orkestra eşliğinde sahneye çıkacak. Barış Manço,“7’den 77’ye Barış Manço Şarkıları Yarışması”yla anılacak. Yarışma sonunda sahneye Doğukan Manço çıkacak.

Festivalimizde fotoğraf yarışmaları da olacak. 3. Barış ve Sevgi Buluşmaları kortejinin coşkusunu ve ruhunu en iyi şekilde fotoğraflayan vatandaşlara ödül var. Ayrıca Beylikdüzü Fotoğraf Derneği, yarışmaya katılanlara ücretsiz temel fotoğrafçılık, ilk üçe girenlere de photoshop eğitimi verecek.

Aynı zamanda tüm Türkiye’nin ilgiyle izleyeceği Uçan Bando marşlarımızı çalacak. Gökyüzüne doğru havalandıracağımız bando gösterisi Türkiye’de bir ilk olacak. Vatandaşlarımızın festivalimizi başından sonuna kadar takip etmesini diliyorum.