Türkiye (Son Dakika) 30 metreden düştü hayatta kaldı

30 metreden düştü hayatta kaldı

Paylaş
30 metreden düştü hayatta kaldı

Antalya'da yürüyüş yaparken 30 metrelik uçuruma düşen ama kazayı kırıklarla atlatan turist kadın, 'Güzel bir havada yürüyüş yapıyorduk. Gerisini hatırlamıyorum' dedi

Tatil için geldiği Antalya’da yürüyüş yaptığı sırada yaklaşık 30 metre yüksekliğindeki uçuruma düşen ve vücudunun 10 bölgesinde kırıklar oluşan Alman turist, 2 haftada geçirdiği 5 ameliyatla hayata yeniden tutundu.

Haberin Devamı

Erkek arkadaşı ile Almanya’dan tatil için Antalya’nın Kemer ilçesine gelen 28 yaşındaki öğretmen Franziska Stremming, tatilinin üçüncü gününde yürüyüş için gittikleri Çalış Tepesi’nde dengesini kaybederek yaklaşık 30 metre yüksekliğindeki uçuruma yuvarlandı.

112 Acil Servis ambulansı ile Antalya Anadolu Hastanesi’ne kaldırılan Alman turistin vücudunun 10 bölgesinde kırıklıklar oluştuğu belirlendi. Hayati tehlikesi bulunan Stremming, 2 hafta içinde 5 ameliyat geçirdi.

'Dengemi kaybettim uçuruma yuvarlandım'

Vücudunun çeşitli bölgelerinde platin ve alçılar bulunan Stremming, kazanın ardından Türkiye’ye gelen annesi Ursala Stremming’in yardımıyla yemeğini yiyebiliyor, günlük ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Kaza anını gözyaşlarıyla anlatan Stremming, "Güzel bir havada yürüyüş yapıyorduk. Dengemi kaybettim, uçuruma yuvarlandım, gerisini hatırlamıyorum, hatırlamak da istemiyorum zaten" dedi.

Haberin Devamı

Vücudundaki kırıklar nedeniyle çok acı çektiğini dile getiren Stremming, 2 hafta boyunca yatağa bağlı kaldığını belirtti. Acılarının azaldığını, sadece başının ağrığını kaydeden Alman öğretmen, bir an önce sağlığına kavuşup, taburcu olmak ve Almanya’ya dönmek istediği dile getirdi.

'Geldiğinde hayati tehlikesi bulunuyordu'

Antalya Anadolu Hastanesi Başhekimi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Hakan Özsüer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Franziska Stremming’in hastaneye geldiğinde bilincinin kapalı ve ağır yaralı olduğunu söyledi.

Ayak bileğinde, bacaklarında, bel omurgasında, kuyruk sokumunda kırıklar oluştuğunu anlatan Özsüer, "Vücudunun 10 bölgesinde kırık vardı, beyninde de kanaması mevcuttu. Geldiğinde hayati tehlikesi bulunuyor" diye konuştu. Hastanın 2 hafta içinde 5 ameliyata girdiğini bildiren Özsüer, hastanın sağlığına kavuştuğunu, ancak birkaç gün daha hastanede kalacağını anlattı. Özsüer, "Hastada güç kaybı, kısmi felç, sekme, ciddi hareket kısıtlığı gibi sonuçlar bekliyorduk, ancak şuanki durumu çok iyi. Yaşının da genç olmasından dolayı büyük operasyonları başarıyla atlattı" diye konuştu.

Haberin Devamı

AA