Ekonomi 30 milyon kart kullanılamıyor

30 milyon kart kullanılamıyor

Paylaş
30 milyon kart kullanılamıyor

Almanya'da ATM ve kredi kartları 2010'a girilmesiyle, çiplerindeki yazılım hatası 2010 yılı ile uyum sağlayamayınca kullanılmaz hale geldi

Sorunla karşılaşan banka kartı sayısının 30 milyonu bulurken Alman Bankalar Birliği sorunun kısa sürede giderilmesi için çalışıldığını açıkladı. Almanya Tüketici Koruma Bakanı Ilse Aigner, bankaların milyonlarca müşterilerinin zararını karşılaması gerektiğini söyledi. Almanya Kredi Komisyon Merkezi (ZKA), ödeme sorunu dışında kart güvenliğiyle ilgili sorunun söz konusu olmadığını açıkladı.

Çip hatası bulunan kartlarla alışverişlerde ödeme yapılamazken bu kartları ATM'ler de tanımadı. En büyük sorunu yurt dışında olan banka müşterilerinin çektiği adığı belirtildi.

Yetkililer yurt dışına çıkacakların yanlarına mutlaka nakit para ya da seyahat çekleri alması konusunda uyarıda bulundu. Bankalar Birliği’nden verilen bilgilere göre Eyalet Bankaları ve Sparkasse’lere ait yaklaşık 20 milyon EC Kart ve 3.5 milyon kredi kartında hatalı çip bulunuyor.

HATA GİDERİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Hatayla ilgili şu ana kadar 25 bin 700 bankamatikte gerekli değişikliklerin yapıldığını ve bu cihazlarda EC-Kart ile işlem yaparken sorun yaşanmadığını açıklanırken, kredi kartlarındaki sorunun henüz çözülemediği belirtildi.

“MÜŞTERİLERİN ZARARI KARŞILANSIN”

Almanya Tüketici Koruma Bakanı Ilse Aigner, bankaların milyonlarca müşterilerinin zararını karşılaması gerektiğini söyledi.

İhsan Dörtkardeş/DHA

Haberin Devamı