Yaşam 30 yıl sürecek küresel soğuma mı başlıyor?

30 yıl sürecek küresel soğuma mı başlıyor?

Paylaş
30 yıl sürecek küresel soğuma mı başlıyor?

Dünyanın küresel ısınma pençesi altında can vereceği yönündeki araştırmalar bir anda 180 derece yön değiştirdi

Birçok bilim adamının yıllardır felaket boyutundaki araştırma sonuçlarıyla savunduğu 'küresel ısınma' bitiyor mu? Dünya topyekun bir soğuma dönemine mi giriyor?.. Bu sorular, hafta sonunda Avrupa ve ABD basınını en fazla meşgul eden gündem maddeleriydi...

Haberin Devamı

İngiliz Daily Mail gazetesinde yayımlanan bir haber de, dönemsel olarak küresel ısınmanın sonuna gelindiğini, hatta Dünya'ya 20-30 yıl boyunca bir soğumanın hakim olacağını gösterir nitelikteydi.

AVRUPA DONUYOR

İngiliz bilim insanları, Avrupa ve Kuzey Yarıküre'yi etkileyen sert kış koşullarının 20 veya 30 yıl sürecek bir mini buz çağının başlangıcı olduğunu ileri sürüyor. İngiltere'nin önde gelen araştırmacılarından ve BM'nin Hükümetlerarası İklim Değişikliği Kurulu (IPCC) üyesi Profesör Mojib Latif, Büyük Okyanus ve Atlas Okyanusu'nda su sıcaklıklarındaki doğal döngüyü analiz ederek bu sonuca ulaştı.

ISINMANIN SEBEBİ İNSAN KAYNAKLI DEĞİLMİŞ!

ABD'nin Colorado eyaletindeki Ulusal Kar ve Buz Veri Merkezi'nin araştırmalarına göre de, dünyanın 1900'lü yıllardan bu yana ısınıyor olmasının sebebi insanın doğayı kirletmesi yani sera gazı salgılaması değil; okyanuslardaki doğal döngülerden kaynaklanıyor. Amerikalı bilim insanları, dünyanın söz konusu dönemde 'sıcak modda' olduğunu ve insanoğlunun karbondioksit salımı olmasaydı bile Yerküre'nin yine ısınmaya devam edeceğini belirtiyorlar.

Araştırmacılar, raporlarında Amerikan Ulusal Kar ve Buz Veri Merkezi'nin, Kuzey Kutbu'nun yazın buz yüzölçümünün 2007'den bu yana yüzde 26 arttığı yönündeki bulgularının da altını çiziyorlar.

Haberin Devamı

BOŞUNA MI ÖNLEMLER ALINDI?

Bu noktada, küresel ısınmaya yol açtığı iddia edilen karbondioksit ve sera gazı salımını önlemek için hükümetlerin aldığı büyük bütçeli önlemlerin de sorgulanabilir hale gelebileceği ifade ediliyor.

POSTA İNTERNET