Ekonomi 300 koyun başvuru şartları neler? TİGEM Başvuru

300 koyun başvuru şartları neler? TİGEM Başvuru

Paylaş
300 koyun başvuru şartları neler? TİGEM Başvuru

TİGEM tarafından başlatılan 300 koyun başvurularının başlatıldığı açıklandı. Peki, köyüne dönene 300 koyun projesinde başvuru şartları neler, nasıl başvuru yapılıyor? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve devlet desteğiyle verilecek olan ‘köyüne dönene 300 koyun’ projesinde detaylar belli oldu ve başvurular başladı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba'nın “Köyden şehire gitme. Hem maaşını al hem kendi işinin patronu ol” açıklaması ile gündeme gelen proje büyük ilgi görüyor.Köye dönüş projesi ile ilgili adım adım başvuru ayrıntıları haberimizde.

300 koyun başvuru şartları açıklandı. Vatandaşlar tarafından büyük rağbet gören ve araştırılan konulardan biri olan Köyüne dönene 300 koyun projesiyle ilgili detaylar burada. Peki 300 koyun başvurusu nasıl yapılıyor? Başvuru şartları nasıl olmaktadır. Konuyla ilgili detaylı açıklamalar Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından yapıldı. Biz de Köye dönüş projesine katılmak isteyen vatandaşlarımız için detaylı bilgileri haber sitemizde yer verdik. Köyüne dönecek ailelere 300 damızlık koyun ile bu koyunlara bakacak bir kişiye asgari ücret üzerinden maaş verilecek. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba'nın “Köyden şehire gitme. Hem maaşını al hem kendi işinin patronu ol” projesi kapsamında köyüne geri dönecek ailelere 300 damızlık koyun ile bu koyunlara bakacak bir kişiye asgari ücret üzerinden maaş verileceğini açıklaması tüm Türkiye'de büyük ilgi uyandırmıştı.Bu proje büyük ilgi uyandırırken detaylar da netleşti.


300 KOYUN BAŞVURU ŞARTLARI

İşte Köyüne dönene 300 koyun projesinden yararlanmak isteyenlerde bulunması gereken şartlar

*Üretim yapacağı yerin mera alanı,

*Kaba yem üretebilirliği,

*Hayvan varlığı,

*Cinsiyet ve yaşı (Genç çiftçi olması önemlidir),

*Hayvan barınağına sahip olması,

*Halen hayvancılıkla uğraşıyor olması gibi kriterler göz önüne alınıp değerlendirilecektir.

TİGEM 300 KOYUN BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN

300 koyun ve asgari ücrete sahip olmak için haberimizde bulunan linke tıklayarak 300 koyun başvurusu yapabilirsiniz.


300 koyun kaç ayda kuzular? Köye dönüş projesi



Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, 300 koyun projesinin detaylarını açıkladı (Köyüne dönene 300 koyun)





BAKANDAN 300 KOYUN PROJESİYLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Fakıbaba, Ziraat Bankasının çiftçilere verdiği desteklere Bakanlık olarak kendilerinin de sahip çıkacağına dikkati çekmişti:

"Biz destek vereceğiz. 300 koyun Ziraat Bankasının, yani Hükümetimizin desteklediği, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, bakanlarımızın desteklediği ama Tarım Bakanlığının da onlara destek çıkacağı çok önemli proje olacaktır. Artık hiçbir zaman bizim üreticimiz yalnız kalmayacaktır. Bunlar bizim ailemiz olacak. Üretici ailelerimiz olacak. Biz bunlara asgari ücretlerini de vereceğiz. Bunların sigortalarını da yaptırtacağız. Bunların ilaç paralarını da vereceğiz. Bunların yem paralarını da vereceğiz. Tabii ki onların kazanmaları bizim kazanmamızdır. Hayvan sayısının artması ithalatı etkileyecek ve önleyecek en önemli etkenlerin başında gelmektedir." dedi.

300 KOYUN PROJESİ NEDİR

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba'nın “Köyden şehire gitme. Hem maaşını al hem kendi işinin patronu ol” projesi kapsamında köyüne geri dönecek ailelere 300 damızlık koyun ile bu koyunlara bakacak bir kişiye asgari ücret üzerinden maaş verileceğini açıklaması tüm Türkiye'de büyük ilgi uyandırıyor ve büyük bir rağbet görüyor. Milyonlarca vatandaş 300 koyun başvurusu için araştırmalar yapıyor.

Haberin Devamı