Kültür - Sanat 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı açıldı
Paylaş
32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı açıldı

TÜYAP tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenenen 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde kitapseverlerle buluştu

32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı açıldı. Tüm Fuarcılık Yapım (TÜYAP) tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenenen 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde kitapseverlerle buluştu.

Haberin Devamı

Yüzlerce imza ve 300 etkinliğin düzenleneceği, toplam 690 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı fuarın açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, İstanbul Kitap Fuarı'nın ulusal değil, uluslararası anlamda, bölgesel değil dünyada saygın bir yerinin bulunduğunu söyledi. Fuarın 32 yıldır başarılı bir şekilde devam etmesinin takdire şayan olduğunu belirten Özaslan, şunları kaydetti: "Teknolojik sosyal gelişmelere paralel olarak okuma kültürü ve bu çerçevede yayıncılık sektörü ülkelerin gelişiminde önemli bir rol oynamakta.

Türkiye'de de son yıllarda hızlı gelişim gösteren alanların başında yayıncılık gelmekte. Ülkemizde üretilen kitap adedi, başlık sayısı ve pazar büyüklüğü her geçen yıl artmakta. Ülkemiz yayıncılık sektörü, dinamik yapısıyla dünyanın önde gelen ülkeleri arasında ve diğer ülkelerle rekabet edecek şekilde üst seviyelere tırmanmakta." Yayıncılık alanında hızlı büyüyen bir ülke olarak Türkiye'nin dikkati çektiğinin altını çizen Özaslan, "Kamu olarak kitap fuarlarını önemli organizasyonlar olarak görüyoruz. Fuar, yayıncılık sektörünün paydaşlarını bir araya getiren platform olmasının yanında okuyucuların hem yayıncılarla hem de kitaplarla buluşması açısından önemli. Bakanlığımız özellikle uluslararası anlamda kitap fuarlarına etkin bir şekilde katılma konusunda büyük çaba sarfetmektedir. Bu gayreti de gösterirken tabiki yayıncılarla büyük bir işbirliği içinde hareket etmekteyiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Çinli Bakan Yardımcısı Shulin'in konuşması

Fuarın okur konuğu olan Çin Halk Cumhuruyeti'nin Basın Yayın Radyo Televizyon ve İletişim Bakan Yardımcısı Wu Shulin, fuarın Türkiye ile Çin arasındaki yayıncılık işbirliğina katkı sağlayacağını ve eski dostluğun daha da derinleşmesi için önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Orhan Pamuk'un "Benim Adım Kırmızı", "Kar" ve "İstanbul: Hatıralar ve Şehir" isimli kitaplarının da Çince'ye çevrildiğini anımsatan Shulin, "Son 10 yıl içerisinde Türkiye'den 96 çeşit kitap çevrildi.

Edebiyat, bilimsel ve diğer konularda. Çin halk yayınevi ve Türkiye'deki yayıncılarla işbirliği çeviriler yapılıyor. Sonuç olarak daha çok eserlerimizin Türkçe'den Çince'ye, Çince'den Türkçe'ye çevrilmesini isteriz" diye konuştu. 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 10 Kasım'a kadar açık kalacak.

Haberin Devamı

9 gün boyunca 300 etkinlik

Büyükçekmece'deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 690 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla açılan 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda, 9 gün boyunca 300 etkinlik ile imza günleri düzenlenecek. TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle gerçekleştirilen ana teması "Tarih: Geçmişteki Gelecek" olarak belirlenen fuarda, onur yazarı olarak Prof. Dr. Taner Timur, onur sanatçısı olarak Mustafa Ata yer alıyor.

Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği fuarda, yazarlardan imza almak isteyen okuyucular stantların önünde zaman zaman uzun kuyruklar oluşturdu. Fuar kapsamında, Lozan mübadelesinin 90. yıl dönümü dolayısıyla Lozan Mübadilleri Vakfı tarafından hazırlanan "Hasretin İki Yakası-Mübadil Aile Öyküleri" adlı sergi de gezilebilecek. Sergi, Türkiye'den Yunanistan'a ve Yunanistan'dan Türkiye'ye göç eden yaklaşık 70 mübadilin göç öykülerinin özetlerinden ve aile albümlerindeki fotoğraflardan oluşuyor.

Haberin Devamı

AA