Pazar Postası 33 adımda selülitsiz yaşam...
Paylaş
33 adımda selülitsiz yaşam...

Estetik doktoru Nihat Dik, selülitsiz yaşamı sırrını 33 maddede sıraladı:

1) Tek tip gıda tüketiminden kaçının. Uzun süre aç kalmayın, sık aralıklarla az az yiyin.

2) Kahvaltı kuvvetli, akşam yemeği hafif olmalı. Akşam yemeğini 8-9’dan sonraya bırakmayın. Gece çok acıkırsanız meyve tabağı hazırlayın. Ya da yağsız süt için.

3) Vücudu yanıltıcı şok diyetlerden kaçının.

4) Çok dar pantolon ve yüksek ökçeli ayakkabılar bacakta kan dolaşımını bozar, selülite zemin hazırlar.

5) Özellikle yazın günde 2.5-3 litre su için. Ama her seferinde bir dolu su bardağı olarak içmeyin. Suyu her 5-10 dakikada bir azar azar tüketin. Bu ağız ve mide sağlığı ile vücudumuzun dengesi için önemli.

6) Aşırı tuz vücutta su tutarak selülite neden olur.

7) Siyah çay, kahve, kola, meşrubat, alkolden uzak durun. Taze sıkılmış meyve suları ve bitki çayları için. Akşamları bir kadeh kırmızı şaraptan bir şey olmaz.

8) Sabah kalkar kalkmaz veya akşam yatmadan önce limonlu ya da sirkeli bir bardak ılık su için. Sindirim sistemini temizler. Yemeklerden önce de bunu tekrarlayarak çok fazla yemek yemenin önüne geçebilirsiniz.

9) Köylerde olduğu gibi yerde oturarak yemek, masada yemekten daha sağlıklı, çünkü daha çabuk doyarsınız.

10) Çok hızlı yemeyin. Yemeği ağzınızdaki diş kadar çiğneyip yiyin derler.

11) Meyveleri sabah kahvaltısıyla öğle yemeği arasında ya da öğle yemeği ile akşam yemeği arasında hafif mideniz kazınınca az miktarda yiyin. Çok olgun, ballı meyveler glikoz kaynağıdır, kilo aldırır, hamları tercih edin. Bir de lifli meyveleri kabuğuyla yiyin ki, bağırsak hareketlerini hızlandırsın.

12) Beş çayında bitki çayı için. Yanında yulaf ya da çavdarlı kraker veya meyve olabilir.

13) Gözünüzü doyuracak kadar yemeği tabağınıza alın sonra yarısını geri dökün. Tam karnınız doymadan yemekten kalkın.

14) Şeker, beyaz un ve yağdan uzak durun.

15) Ağız sağlığına dikkat edin, çünkü enfeksiyon kan dolaşımını bozacağı için selülite yol açar.

16) Düzenli sakız çiğnerseniz mide asidi artar, çok fazla acıktırır, buna bağlı olarak çok yemek yeme ihtiyacı hissettirir. Kilolu olanlar sakız çiğnemekten kaçınsınlar.

17) Evde oturacaksanız mutfakta oturmayın.

18) Vücudunuzun çok güzel göründüğü bir fotoğrafınızı buzdolabının kapısına asın. Yemek yemek için her dolabı açışta bu fotoğraf sizi yemekten vazgeçirtebilir.

19) Televizyonun uzaktan kumandasını ortadan kaldırın. Kanal değiştirmek için kalkın televizyonun düğmesine basın. Koca bir su bardağı suyu alıp da televizyonun karşısına geçmeyin; çay bardağında su için ve daha sık su içmek için yerinizden kalkmak zorunda kalın.

20) Beyaz undan ekmek yemeyin, sadece beyazlardan uzak durmak için değil, içinde kimyasal katkı olduğu için.

21) Süt, peynir, yoğurdun yağsızını tüketin.

22) Çayınızı şekersiz içmeye alışın. Beyaz şeker hem her şeyin tadını bozuyor hem de kilo aldırıyor. Şekersiz içerseniz çayların tadını daha iyi alırsınız. Selülite karşı en iyi çay yeşil çay ve ısırganotu çayıdır.

23) Mevsim yeşillikleri, salataya sınır koymayın.

24) Kırmızı et yerine beyaz eti tercih edin. Bunu uygularken de tavuk ve balığın derisini yemeyin. Ve beyaz eti ızgara, buğulama, haşlama ve fırında pişirip yemeyi tercih edin.

25) Katı yağ yerine bitkisel yağ kullanın. Ülkemiz zeytinyağı cenneti.

26) Pastane ürünleri ve çikolata, gofret, bisküvi gibi bakkaliye ürünlerinden kaçının.

27) Hormonlu ve hazır gıdalardan kaçının.

28) Kuruyemiş, sakatat, şarküteri ürünleri, sos ve kremalardan kaçının. Rafineri olan hiçbir şeye elinizi sürmeyin.

29) Mutfağa ya da banyoya mutlaka bir tartı koyun. Tam karşısına bir kağıt yapıştırın. Her gün kilonuzu yazın. Her gün 10 gram kaybettiğinizi görseniz bile ayda 300 gram, yılda 4 kilo yapar.

30) Aşırı kilolular asla umutsuzluğa kapılmasın, her şey kafada biter. Herkes kilo verebilir.

31) Ama kiloyu zamana yayarak vermek lazım. O zaman kalıcı olur.

32) Düzenli spor şarttır.

33) Sigara kılcal damarları daraltır, bölgeye kan akımı yavaşlar ve yağ birikimi olur.

Selülitle savaşta yenilikler...

Selülitle savaşta yenilikler...

Selülitle mücadelede kremler ne derece başarılı? Yeni nesil kremler neler?

Şu anda dünyada devrim niteliğinde olan PPC’li kremler var. Kate Hudson, Gwyneth Paltrow gibi Hollywood yıldızları film çekimi öncesi hemen bu kremlere yüklenmiş. Bir aylık süreçte durumu kurtarmak mümkün oluyor. Türkiye’de de bu içerikte birçok krem var. Mutlaka Amerikan Sağlık Örgütü FDA ve Sağlık Bakanlığı’mızın onayı olan kremleri seçmelerini öneririm.

PPC nedir?

‘Mucize molekül’ denilen ‘PPC’ (Fosfatilkolin), soyadan elde edilen bitkisel bir bileşim. Tıpta kalp ve damar yağlarını eritmek için geliştirilmiştir. Bizde de lipofiz iğnesi diye bilinir. Doktorlar yapardı bu iğneyi, şimdi krem içinde kendiniz uyguluyorsunuz. Bir ay içinde yüzde 90 oranında başarı sağlıyor.

Selülit kremlerini sürerken masaj yapmak şart mı?

Biriken yağı dağıtmak için şart. Lenfatik drenaj masajı olmadan yağları dağıtamazsınız. Ama doğru masaj yapmak gerekir. Bacaklara aşağıdan yukarı doğru, karına kasıklara doğru, kollara da kolaltına doğru masaj yapmak gerekir.

Yeni cihazlar nasıl?

Geçenlerde Hong Kong’da fuarda tanıtılan bir tane var; ses dalgalarıyla selülitli bölgeye titreşim veriyor ve yağları kırıyor. iPhone’la çalışıyor; dinlediğiniz müziğe göre selülitlerinize titreşimler gönderiyor. Çok enteresan bir yenilik. Herkes kendi şarkısıyla, sevdiği müzikle selülitlerinden kurtulacak. Türkiye’de henüz yok...Bu yazı 3 Nisan 2011 tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır

4

Haberin Devamı