Gündem 330 gündür hapisteler... Cumhuriyet Davası başladı

330 gündür hapisteler... Cumhuriyet Davası başladı

Paylaş
330 gündür hapisteler... Cumhuriyet Davası başladı

Cumhuriyet gazetesi çalışanlarının yargılandığı davanın 3’üncü duruşması bugün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde devam ediyor. 330 gündür cezaevinde olan 5 gazeteci için meslektaşları “Gazeteciler özgür bırakılsın” dedi

Gazeteciler Ahmet Şık, Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Avukat Akın Atalay, muhasebe çalışanı Emre İper’in tutuklu yargılandığı Cumhuriyet Gazetesi Davası’nın üçüncü duruşması bugün İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde yapılacak.

Saat 15.30'da başlayan duruşma tanıkların dinlenmesiyle devam ediyor. Tanıklar Alev Coşkun, Rıza Zelyut ve Fatih Aytuğ dinlenecek. Mehmet Faraç ise duruşmaya gelmedi. İlk olarak Fatih Aytuğ dinlendi. Ardından ise Alev Coşkun tanıklık yapıyor.

Davada tanık olarak dinlenen Alev Coşkun, şöyle konuştu:

“Şu anda görülen dava bir ceza davasıdır. Bizim açtığımız dava ile bu dava arasında bir illiyet yoktur. Ben arkadaşlarımız tutuklandığında buna karşı olduğumu söyledim. Benim açtığım davalar olmasaydı bu davanın açılmayacağını söylüyorlar. Bunun baskısını görüyorum. Murat Sabuncu’yu, Ahmet Şık’ı tanımıyorum. Orhan Erinç 50 yıllık arkadaşım. Turhan Günay… Onun ne işi var bu davada? (Turhan Günay araya girip ‘Sayenizde efendim’ dedi). Ben bu arkadaşlarla çalıştım. Bu arkadaşlardan terörist olmaz, FETÖ’cü olmaz.”

Davada yargılanan Cumhuriyet Kitap Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay, Alev Coşkun'un "Turhan Günay'ın ne işi var bu davada?" ifadesine "Sayenizde efendim" diyerek tepki gösterdi.

Sanıkların sadece haber, köşe yazısı ve Twitter’da yazdıkları için örgüt propagandası yapmakla suçlandığını anlatan basın örgütleri “Gazeteciler özgür bırakılsın” dedi.

Basın örgütleri ‘Özgürlük Hemen Şimdi’ sloganıyla 13.30’da Çağlayan Adliyesi’ne bir basın açıklaması yaptı.



Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları “PKK ve FETÖ’ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” iddiasıyla suçlanıyor.

Hazırlanan iddianamenin kabulünün ardından 5 gün süren ilk duruşma sonrasında Güray Öz, Musa Kart, Bülent Utku, Hakan Kara, Önder Çelik, Mustafa Kemal Güngör ve Turhan Günay tahiye edildi. Murat Sabuncu, Akın Atalay, Kadri Gürsel, Ahmet Şık ile Ahmet Kemal Aydoğdu’nun tutukluluğunun devamına karar verildi.