Gündem 3.5 aylık ikizler beşiklerinde ölü bulundu

3.5 aylık ikizler beşiklerinde ölü bulundu

Paylaş
3.5 aylık ikizler beşiklerinde ölü bulundu

Eskişehir'de 3.5 aylık ikizler Gülten ve Gülcan Şal, sabah beşiklerinde ölü bulundu. İkizlerin ölüm nedeninin, yapılacak otopsiyle belirleneceği bildirildi

Eskişehir’de 3.5 aylık ikizler Gülten ve Gülcan Şal, sabah beşiklerinde ölü bulundu. Gıda zehirlenmesinden öldükleri sanılan ikizlerin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için, vücutlarından alınan doku ve yedikleri mama örnekleri Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Haberin Devamı

Fevzi Çakmak Mahallesi Atilla Bey Sokak’ta oturan ve ‘Zeynep’ adında bir kızı bulunan 20 yaşındaki Kezban Şal, 3.5 ay önce dünyaya getirdiği ikizleri Gülten ve Gülcan Şal'ı, bu sabah beşiklerinde hareketsiz halde gördü. Kezban Şal, uyandırdığı fabrika işçisi eşi Mehmet Şal ile birlikte bebeklerini yakındaki Eskişehir Özel Sakarya Hastanesi’ne götürdü. Acil serviste doktorların yaptığı incelemede ikizlerin ölmüş oldukları belirlendi. Bebeklerin cansız bedenleri, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi morguna kaldırıldı.

Anne Kezban Şal polise verdiği ifadesinde, ikiz kızları Gülten ve Gülcan'ı saat 03.00 sıralarında mama verip yatırdığını, sabah kalktığında ise bebekleri beşikte hareketsiz görünce eşiyle birlikte hastaneye götürdüklerini söyledi.

Haberin Devamı

Ölen ikizler Gülten ile Gülcan Şal’ın cenazeleri ESOGÜ Hastanesi’nde yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Yetkililer ikizlerin gıda zehirlenmesi sonucunda ölmüş olabileceklerini, bu nedenle cesetlerden alınan doku ile yedikleri mama örneğinin İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiğini belirtti. Yetkililer, ikizlerin kesin ölüm nedeninin Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak inceleme sonucunda belirleneceğini kaydetti.

YANYANA TOPRAĞA VERİLDİLER

Ölen ikizlerin cenazeleri yakınları tarafından ESOGÜ Hastanesi morgundan alınarak ilk olarak Fevzi Çakmak Mahallesi Atilla Bey Sokak’taki evlerinin önüne getirildi. Burada okunan duanın ardından cenazeler Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlığı’na götürüldü. Asri Mezarlığı’ndaki musalla taşına konulan hırkalara sarılı ikizler için öğle vakti ayrı ayrı cenaze namazı kılındı. Gülten ve Gülcan Şal bebeklerin minik bedenleri, yanyana toprağa verildi.

Cenaze töreninde Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir plastik fabrikasında işçi olarak çalışan baba Mehmet Şal sürekli gözyaşı döküp ağladı. Baba Şal, izinli olması nedeniyle kendisinin de evde olduğunu, sabah eşinin ikizleri beşiklerinde hareketsiz bir halde bulduğunu ve hemen hastaneye götürdüklerini söyledi.

Yakınları, anne Kezban Şal’ın bir süredir sütünün kesilmesi nedeniyle çocuklarını mama ile beslediğini belirtti.

Saadet KEFAL/ESKİŞEHİR, (DHA)

Haberin Devamı