Gündem 35 bin volt akıma kapıldı

35 bin volt akıma kapıldı

Paylaş
35 bin volt akıma kapıldı

Arnavutköy'de elektrik direğine çıkarak arızaya bakan taşeron şirket işçisi Erkan Keleş (31), 35 bin volt elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti

Yakınları Erkan Keleş'in vasıfsız işçi olduğunu ve arızaya bakma yetkisi bulunmadığını ileri sürdü. Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye (BEDAŞ) bağlı taşeron firmada 7 yıldır görev yapan iki çocuk babası Erkan Keleş, önceki gün elektrik teknisyeni ile birlikte elektrik arızasının meydana geldiği Eski Edirne Asfaltı üzerindeki yüksek gerilim hattına geldi.

İddiaya göre Erkan Keleş, elektrik teknisyeni tarafından vince bindirilerek yüksek gerilim hattına çıkartıldı. Maltepe Trafosu'na elektrik akımını kesmeye giden yetkili teknisyen, elektrik arızası tamir görevini ise Erkan Keleş’e bıraktı.

Direğe çıktıktan sonra telefonla akımın kesildiğini öğrenen Erkan Keleş, yüksek gerilim hattında meydana gelen patlamayla 35 bin voltluk elektrik akımına kapıldı.

Vincin üzerinde yaklaşık 20 dakika kalan 2 çocuk babası Erkan Keleş, hayatını kaybetti.

20 GÜN ÖNCE OĞLU DÜNYAYA GELDİ

Erkan Keleş’in yakınları, yetkisi olmamasına rağmen görevli teknisyenler tarafından vasıfsız işcilerin bu şekilde kullanıldığını ileri sürdü ve hukuki yollara başvuracaklarını söyledi.

Erkan Keleş’in 20 gün önce Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir çoçuğu dünyaya geldi. Erkan Keleş oğluna Ömer Faruk adını koydu.

Yakınları Erkan Keleş’in sürekli olarak elektrik işlerine gönderildiğini ve bilgisi olmamasına rağmen teknisyenlerin yapması gereken işi yaptığını söyledi.

"AMBULANS ÇAĞIRMAMA İZİN VERMEDİLER"

Erkan Keleş’in hayatını kaybettiği yüksek gerilim hattı yakınında koyunlarını otlatan Ramazan Kahveci olay günü büyük bir patlama olduğunu söyleyerek, "Ben koyunlarımı otlatıyordum. Ölen arkadaş vinç ile direğe çıkarak telefonla bir yeri aradı ve sonra tellere dokundu.

Elektrik yoktu sanırım, sonra tekrar tellere dokunduğunda büyük bir patlama meydana geldi. Ben hemen aşağıda bir kişi vardı onun yanına koştum.

Ambulans çağırmak istedim ama o görevli şirket yetkililerinin geleceğini söyleyerek bana izin vermedi. Elektrik akımına kapılan kişi kıpırdıyordu. Ama 20 dakika onu orada öyle beklettiler. Sonra da arabaya alıp götürdüler" dedi

Hasan ÖRNEKOĞLU/İSTANBUL (DHA)