Siyaset 35. madde için meydan okudu
Paylaş
35. madde için meydan okudu

Başbakan Erdoğan, muhalefetten gelen 35. maddenin kaldırılmasına ilişkin talebe "Gerekirse Meclis olağanüstü toplanır. Bir hazırız, siz de hazır mısınız" diye yanıt verdi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Eylül’deki referandumla ilgili ilk mitingini Bingöl’de yaptı.

Erdoğan, Bingöl PTT Kavşağındaki mitingde, "Siz bunların milletin hayrına olan herhangi bir konuda bir araya geldiklerini gördünüz mü? Siz bunların milletin derdine derman olacak herhangi bir çözümde buluştuklarını gördünüz mü? Hayır. Göremezsiniz" diye konuştu.

"Bunlar dikkat edin milletimizin hayrına olan hiçbir konuda bir araya gelmezler. Sadece ’hayır’ oyu vermek için bir araya geliyorlar" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

KILIÇDAROĞLU'NDAN 35. MADDE YANITI

"Bunlar ileri demokrasiye ’hayır’ diyor. Demokratikleşmeye ’hayır’ diyor. Özgürlüğe ’hayır’ diyor. Çocuk haklarına ’hayır’ diyor. Bunlar, milletin projesine ’hayır’ diyor.

"AK PARTİ'Yİ TAŞA TUTUYORLAR"

Darbe anayasasına ’evet’ diyor. Olay budur. Bunlar hukukun üstünlüğüne ’hayır’ diyor ama üstünlüklerin hukukuna ’evet’ diyor. Burada ittifak ediyorlar.

Bunlar çetelerle mücadeleye ’hayır’ diyor. Gizli ya da açık şekilde çetelerin avukatlığını yapıyorlar. Bunlar hizmete baktığınız zaman ’hayır’ diyorlar. Büyük Türkiye’ye ’hayır’ diyorlar.

Aynı safta AK Parti’yi taşa tutuyorlar. Bu partilere önceki dönemlerde destek veren kardeşlerimizin bu birliktelikten, bu tablodan rahatsızlık duyduğunu biliyorlar.

Aylardır Anayasa değişikliklerine neden ’hayır’ dediklerinin gerekçesini bile bulamıyorlar. Çaldıkları minareye kılıf bulmaya çalışıyorlar. Şu ana kadar milleti tatmin edecek, bırakın milleti kendi arkadaşlarını tatmin edecek, kendilerini tatmin edecek tek bir gerekçe bile üretebilmiş değiller."

35. MADDE CEVABI

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 35. maddeyle ilgili olarak, "Bir komisyon kuralım meseleyi tüm boyutlarıyla ele alalım. Komisyon çalışsın, gerekirse Meclis’i olağanüstü toplarız. Gerekirse yeni yasama yılı açılışında gündeme alırız. 35. maddeyle ilgili yeni bir düzenleme yaparız. Biz hazırız siz hazır mısınız?" dedi.

Haberin Devamı