Siyaset 35. madde yanıtı gecikmedi
Paylaş
35. madde yanıtı gecikmedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TSK'nın İç Hizmet 35. maddesinin kaldırılmasına ilişkin, "Bizim önerimiz açık. Parlamentoya gelsin destek veririz" diye konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya’ya gerçekleştirdiği yurt gezisi kapsamında, Yazıhan ilçesi’ne bağlı Fethiye beldesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İç Hizmet Kanunu’nun 35. maddesine ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları hatırlatılarak değerlendirmesinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakan herhalde Başbakan olduğunu unuttu. Parlamentoda yeterli çoğunluğu da var. Bizim önerimiz gayet açık. Bizim arkamıza sığınıp bir yasal düzenleme beklentisi içine girmesin.

35. MADDE İÇİN MEYDAN OKUDU

Parlamentoda çoğunluğu var. Parlamento şu anda tatil. Biz parlamentoyu davet etsek de yeterli milletvekili sayımız yok. Ama Sayın Başbakan, Başbakanlık Hukuk Müşavirliğine talimat verir, 35. madde ile ilgili düzenleme gelir Parlamentoya.

Biz de Parlamentoda gerekli desteği veririz. Yani Sayın Başbakan başka gerekçelerin arkasına sığınmasın. Bizim söylemimiz çok net, çarpıtmasın, gereği neyse yerine getirsin. Onlar şikayet etmiyor muydu? Biz de onların şikayetini gidermeye söz verdik. Gidereceğiz, getirsinler."

>"SAV-KAZAN GÖRÜŞMESİNDEN HABERDAR DEĞİLİM"

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile Saadet Partili Şevket Kazan’ın görüşmesine ilişkin bir soruyu yanıtlarken de görüşmeden haberdar olduğunu, ancak içeriğini bilmediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin "Son zamanlarda maden alanları birilerine peşkeş çekiliyor. Bununla ilgili düşünceniz nedir?" sorusu üzerine de CHP olarak Türkiye’nin stratejik öneme sahip maden alanlarını çok iyi bildiklerini, bunlara ilişkin parti programında unsurların yer aldığını, iktidara geldiklerinde bunları da hayata geçireceklerini söyledi.

Haberin Devamı