Eğitim - Kariyer 35 milyon kitap geri dönecek

35 milyon kitap geri dönecek

Paylaş
35 milyon kitap geri dönecek

Üniversite sınav sistemindeki düzenlemelere ‘eski kitaba yeni kapak’ gibi alternatiflerle çözüm bulmaya çalışan yayıncıların yüzünü YÖK’ün son açıklaması güldürdü

Sosyal ve fen bilimlerinden soruların TYT’ye eklenmesiyle eskiden martta yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) kaynaklarının kullanılabilir hale geldiğini anlatan Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, “40 Türkçe, 40 matematik sorularına ek olarak sosyal ve fen bilimlerinden soruların eklenmesi olumlu bir adım. YGS kitapları artık satılabilir, kullanılabilir hale gelecek. Kitaplarımız, kitapçılarda bekliyordu. Böylece 100 milyon kitabın 30-35 milyonu tekrar kullanılabilecek. Satış kaybımız 2 milyardı, şimdi 500-600 milyonu kurtarmış olacağız” dedi.

YENİ TYT EĞİTİM YAYINCILARINI RAHATLATIR

Metin Özer (Sınav Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı)

YÖK, toplumun taleplerine kulak verdi ve önerilen değişikliği yaptı. Birçok eğitim yayıncısı YGS fen ve sosyal bilimler kitaplarını depolarına almış veya hurdaya kaldırmıştı. Şimdi onların TYT için yeniden değerlendirilmesi mümkün. Bu, eğitim yayıncılarını büyük ölçüde rahatlatacak bir karar.

ÖĞRENCİLER GÖNÜL RAHATLIĞIYLA YGS KİTAPLARINI KULLANABİLİR

Osman Öztürk (Eğitim Yayıncıları ve Tedarikçileri Derneği Başkanı)

TYT’ye sosyal ve fen bilimlerinin eklenmesiyle YGS ile benzer bir sınav ortaya çıktı. Öğrencilerimiz gönül rahatlığıyla YGS kitaplarını kullanabilir. Çünkü TYT, YGS gibi yoruma dayalı bir sınav olacak. Yayıncılar YGS kitaplarının kapaklarını TYT olarak değiştirip yayınlıyordu. Artık buna bile gerek kalmadı. (Hürriyet)

Haberin Devamı