Yaşam 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı başlıyor

35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı başlıyor

Paylaş
35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı başlıyor

Bu yıl 35'incisi düzenlenen İstanbul Kitap Fuarı, 12-20 Kasım 2016 tarihleri arasında okurları, yurt içi ve yurt dışından pek çok değerli yazarla buluşturacak

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile 12-20 Kasım 2016 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece'de düzenlenecek Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, bu Cumartesi günü-12 Kasım 2016- kapılarını otuz beşinci kez açmaya hazırlanıyor.

Onur Konuğu ülkenin Almanya olduğu, yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 800 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılacağı fuarda, dokuz gün süresince söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk etkinlikleriyle birlikte 300 etkinlik gerçekleştirilecek.

SÖZCÜKLERİN ETKİSİ TÜYAP'TA


İstanbul Kitap Fuarı'na Onur Konuğu Almanya'dan 28 yayınevi katılırken fuarın ilk dört günü hem fuar salonlarında hem onur ülke standında 40 etkinlik gerçekleştirilecektir. Sözcüklerin Etkisi-Worte Bewegen sloganıyla fuara konuk olan Almanya, modern Almanca edebiyatından önemli isimlerini konuk ederken futboldan, edebiyata; şiir dinletilerinden çocuk atölyelerine uzanan geniş bir yelpazede farklı başlıklar altında renkli ve çok kültürlü bir programla kitapseverleri karşılamaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Peter Schneider, Ilija Trojanow, Achim Wagner, Moritz Rinke, Canan Topçu, Matthias Göritz, Finn-Ole Heinrich, Olga Grjasnowa, Esmahan Aykol, Tobias Hülswitt, Jan Von Holleben, Judith Kuckart, Silke Scheuermann söyleşilerde yer alacak.

FUARDA İLK GÜN


Fuarda ilk gün Heybeliada, Marmara, Karadeniz, Kınalıada, Büyükada, YerInterexpo söyleşi salonlarında, "Her Veda Elveda Değildir", "Kelepçe", "Dünyaya Kafa Tutan Köy", "Felsefenin Işığında İnsan", "Edebiyat ve Felsefe İlişkisi", "Edebiyatımızda bir Halide Edip", "Edebiyatta Gerçekçilik: Peri Gazozu’ndan Cin Aynası’na...", "Yaşlanma Sanatı ’Sakin Olmak", "Felsefe’nin Tarihle ve Toplum Bilimleriyle İmtihanı", "Tasavvufu Yanlış Okumak", "Sanata Evet", "Talip Apaydın 90 Yaşında", "Kral Kaybederse" ve "Babam Cemil Meriç /Cemil Meriç’in Düşüncesi" gibi başlıklarda söyleşiler gerçekleşecek.

Aralarında, Ali Erkan Kavaklı ve Ayşe Duman, Ali Kırca, Arzu Kadumi, Hatice Tekin, Ebru Afat, Atilla Atalay, Bahadır Boysal, Menderes Samancılar, Behiç Ak, Cemalnur Sargut, Demirhan Kadıoğlu, Doğan Cüceloğlu, Feridun Emecen, Fatih Çıtlak, Metin Özdemir, Nesibe Çakır, Nurdan Damla, Yusuf Asal, Özkan Öze, Tarık Uslu, Senai Demirci gibi isimlerin yer aldığı yazarlar ise yayınevlerinin stantlarında kitaplarını imzalayacak.

AA

Haberin Devamı