Gündem 3500 plakayı tarayıp "trafik canavarı"nı buldular

3500 plakayı tarayıp "trafik canavarı"nı buldular

Paylaş
3500 plakayı tarayıp "trafik canavarı"nı buldular

Manisa'nın Salihli ilçesinde, 29 Mart'ta motosiklete çarptıktan sonra kaçan ve 3 bin 500 plaka taranarak belirlenen tankerin şoförü tutuklandı.

Salihli İlçe Emniyet Müdürü Erkan Taş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 29 Mart’ta Salihli Valeks Kavşağı’nda bir tankerin motosiklete çarpması sonucu motosiklet sürücüsü Cengiz Özdemir’in (25) öldüğünü, tanker şoförünün kaçtığını hatırlattı.

Haberin Devamı

Şoförünün kimliğinin tespiti için yaklaşık 3 bin 500 tankerin plaka sorgulamalarının yapıldığını anlatan Taş, "12 tanker üzerinde çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Çevre ilçelerdeki kamera görüntülerinden elde ettiğimiz fotoğrafları kamyon tamircileri, kamyon garajları ve nakliyecilere dağıttık. İzmir TÜPRAŞ rafinesinde yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde kazaya 20 YN 557 plakalı tankerin karıştığını, şoförünün İbrahim Soydağan olduğunu tespit ettik."

Taş, zanlı tanker şoförünün, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandığını bildirdi.
Zanlı İbrahim Soydoğan’ın (29), emniyette verdiği ilk ifadesinde, kazanın olduğu gün İzmir’den Denizli’ye gittiğini belirterek, "Kavşağa geldiğimde bir gürültü duydum. Aracın lastiğinin patladığını zannederek biraz ileride durdum. Lastiklerimi kontrol ettiğimde bir şey olmadığını fark ettim ve yoluma devam ettim. Motosiklete çarptığımı bilseydim mutlaka dururdum"dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Manisa’nın Salihli ilçesinde 29 Mart’ta Valeks Kavşağı’nda bir tanker, Cengiz Özdemir (25) yönetimindeki 45 RK 319 plakalı motosiklete çarpmış, motosiklet sürücüsü olay yerinde yaşamını yitirmişti.

Kaza anı, kavşaktaki güvenlik kamerası kayıtlarında yer almış, kaçan tanker sürücüsünün yakalanması için çalışma başlatılmıştı.