Spor Futbol bayramdır

Futbol bayramdır

Paylaş
Futbol bayramdır

Sarı-Lacivertli takımın teknik patronu Daum, Almanca eğitim veren İstanbul Lisesi'nde öğrencilerle söyleşi yaptı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum, “Rakibi aşağılamak zavallılıktır. Rakibe saygı göstermek gerekir. Bunu Adnan Polat da söylüyor. Futbolu kavga değil bayram gibi görmeliyiz. Buna Beşiktaş da dahil olmalı” dedi.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Christoph Daum, Almanca eğitim veren Cağaloğlu’ndaki İstanbul Lisesi’nde öğrencilerle söyleşiye katıldı. Daum, ligin 10. haftasında oynayacakları Galatasaray derbisini kazanmanın şampiyonluğu kazanma anlamına gelmeyeceğini söyledi.

Alman teknik adam şöyle devam etti: “Galatasaray maçını kazanmış olmakla ligi kazanmış olmuyoruz. Denizlispor’u yenemeyip şampiyonluğu kaçırdığımız sezon 4 kez Galatasaray ile oynayıp 3 kez yenmiştik. 80 puandan fazla alarak ligi ikinci bitirmiştik. Taraftarlar ve oyuncularımız için bunu bir haksızlık olarak addediyorum.”

TÜRKİYE BENİM İKİNCİ VATANIM

Fenerbahçe olarak tüm rakiplere saygı duymak zorunda olduklarını ifade eden Daum, sözlerini şöyle sürdürdü: “Rakibi küçümsemek, aşağılamak bir tür zavallılıktır. Saygı birçok şeyi değiştirecek. Aynı şeyleri Adnan Polat da söylüyor, rakibe saygı anlamında. Hiçbir şekilde bir kavga değil, birlikte bayram yapmanın yollarını aramalıyız. Bizim amacımız birlikte bayram yapmak. Buna Beşiktaş da dahil olmak durumunda.”

Haberin Devamı

Daum, Roberto Carlos’un ülkesine döneceği yolundaki spekülasyonların hatırlatılması üzerine, “Carlos gibi bir oyuncunun Fenerbahçe’de olması çok önemli. Kendisi inanılmaz iyi adam. Şimdiye kadar bize her anlamda katkıda bulundu ve yardımcı oldu. Burada olduğu müddetçe böyle gidecek” dedi.

Daum, Türkiye ile ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine, öncelikle Türkçe olarak, “Türkiye’de bulunmaktan çok mutluyum, Türkiye’yi çok seviyorum. Türkiye ikinci vatanım” dedi. Daum sözlerini şöyle tamamladı: “Mehmetler, Ayşeler benim gibi büyüdüler, benim arkadaşlarım oldular. Onlar nasıl öğrendilerse ben de Türkçe’yi öğreniyorum.” Söyleşinin sonunda İstanbul Lisesi Müdürü Adnan Ersan, Atatürk’e hayranlığını bildiği Daum’a bir Nutuk kitabı ve plaket hediye etti.

Yusuf DURSUN