Spor 37 yıl sonra rövanş zamanı

37 yıl sonra rövanş zamanı

Paylaş
37 yıl sonra rövanş zamanı

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında bu akşam karşılaşacağı İspanya'nın Atletico Madrid takımından 37 yıllık rövanşı almak istiyor

Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda 1973 yılında karşılaştığı İspanyol temsilcisine elenen sarı-kırmızılı takım, bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele ettiği rakibini geçerek, rövanşı almanın hesaplarını yapıyor.

Fenerbahçe de, UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında saat 22.05'te İstanbul'da, Fransa'nın Lille takımıyla karşılaşacak. Fenerbahçe'de sürpriz bir gelişme olarak Vederson da maç kadrosuna dahil edildi. Sarı lacivertlilerin teknik direktörü Christoph Daum, Fransa'da 2-1 mağlup oldukları maçın rövanşı öncesinde, sakat oyuncuların çokluğu sebebiyle büyük sıkıntı yaşıyordu.

Şampiyon Kulüpler Kupası birinci turundaki ilk karşılaşmada deplasmanda Atletico Madrid ile golsüz berabere kalan Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı’nda rakibine 1-0 yenilerek, kupaya veda etmişti.

Sarı-kırmızılı takım, 37 yıl sonra gelen eşleşmede UEFA Avrupa Ligi 2. turdaki ilk maçında rakibiyle deplasmanda bu kez 1-1 berabere kalarak, önemli bir avantaj yakaladı.

Galatasaray, bugün Ali Sami Yen Stadı’nda konuk edeceği Atletico Madrid karşısında sergileyeceği mücadele ile 37 yıllık rövanşı almaya çalışacak.

ALİ SAMİ YEN'DE 67. UEFA MAÇI

UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında bugün İspanya’nın Atletico Madrid takımıyla karşılaşacak Galatasaray, UEFA Kupası’ndaki 67. maçına çıkacak.

Galatasaray, tarihindeki en önemli başarılardan birine imza atarak, 2000 yılında kupayı kaldırdığı UEFA’da toplam 66 mücadeleyi geride bıraktı.

Bu kulvarda, 28 galibiyet, 19 beraberlik, 19 yenilgi alan sarı-kırmızılı ekip, rakip fileleri toplam 105 kez havalandırırken kalesinde ise 84 gol gördü.

FB İÇİN TEK YOL GALİBİYET

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi ikinci tur rövanş maçında Fransa’nın Lille takımını Kadıköy’de konuk edecek. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 22.05'te başlayacak karşılaşmayı Alman hakem Florian Meyer yönetecek.

Haberin Devamı

Meyer'in yardımcılıklarını Holger Henschel ve Robert Hartmann yaparken, maçın ilave yardımcı hakemleri Babak Rafati ve Peter Sippel, dördüncü hakemi ise Michael Weiner olacak.

HANGİ SKORLAR TURU GETİRİR?

Deplasmanda yapılan ilk maçı 2-1 yitiren Fenerbahçe, rövanşta 1-0 veya her türlü 2 farklı skorlu galibiyetlerde 3. tura yükselecek. Fenerbahçe'nin 2-1 galibiyeti halinde karşılaşma uzayacak, sonuç değişmezse turu geçecek takımı seri penaltı atışları belirleyecek.

Fransız temsilcisi ise İstanbul'da alacağı her türlü beraberlik ve 2-1 dışındaki her türlü gollü tek farklı skorlu yenilgi halinde biri turu geçecek.

FENERBAHÇE'NİN MUHTEMEL 11'İ

Sakat futbolcuların çokluğu ve sarı kart cezalısı Andre Santos'un yokluğunda Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum'un, Lille karşısında sahaya sürmesi beklenen muhtemel 11 şöyle: Volkan Demirel, Bekir, Önder, Bilica, Deniz, Gökhan Gönül, Selçuk, Emre, Güiza, Alex, Semih.

Haberin Devamı

LİLLE'İN MUHTEMEL 11'İ

Landreau, Beria, Rami, Chedjou, Emerson, Mavuba, Dumont, Aubameyang (Souquet), Hazard, Obraniak, Frau.