Cumartesi Postası “38 beden olduğuma hâlâ inanamıyorum”

“38 beden olduğuma hâlâ inanamıyorum”

Paylaş
“38 beden olduğuma hâlâ inanamıyorum”

Yedi ay önce midesine kelepçe taktırarak 40 kilo veren şarkıcı Işın Karaca artık müthiş enerjik, hayat dolu, fıstık gibi. Şehirden uzak olan evinde buluştuğum Işın Karaca “40 kiloyu taşıyabilir misin elinde? Ben vücudumda, sırtımda, bacaklarımda taşıdım. Kilolardan kurtulurken önce kendimi, sonra etrafımdaki herkesi affettim. Kimseye öfkem, kinim yok” dedi. Türk sanat müziği albümü “Ey Aşkın Güzel Kızı'nı çıkaran şarkıcı sürpriz projelerinden de söz etti.

“Kilo vermemi kitap yaptım”

Haberin Devamı

Yeni planların var mı? 50 bedenden 38 bedene yolculuğumu komik dille yazdığım kitabım geliyor. İki ay sonra çıkacak. Ayrıca müzikal hazırlıyorum. Yazın da sürpriz bir pop albümü olacak. İlk kez açıklıyorum; o albüm çok şaşırtacak. Modacım Süleyman Demirel bu albüm için çok ilginç bir kadın yarattı. Kışın da aşk şarkılarından oluşan ve erkek şarkıcılarla yapacağım bir düet albümü istiyorum. Aman fikrimi kimse çalmasın (gülüyor).

Karşımda yeni bir kadın var. Nasıl karar verdin bu değişime?

Zaman içinde Haşimato hastalığım (tiroid bezlerinin iltihaplanması) ilerledi. İnsülin iğnelerine başladım şekerden dolayı. Normal tansiyonum 22 idi. Ölmeye, kalp krizinden şeker komasına, tansiyondan beyin kanamasına kadar pimi çekilmiş bomba gibi bekliyordu vücut. Hepsinin üstüne, yazın bir gazetede mayolu fotoğrafımı görünce “Tamam!” dedim (gülüyor). Bunların hepsi bu yeni kadını yarattı. Önce sağlık. Ama tabii ki görselliğin çok önemli olduğu bir dünyanın farkına vardım. 40 kilo verdim ilk etapta.

Haberin Devamı

Görüntünden memnun değildin de niye daha önce bir şeyler yapmadın?

Herşeyi denemişliğim var. Türkiye’de gezmediğim diyetisyen kalmadı. Onlar da farkında: Haşimato taşıyan bir insanın kilo vermesi çok zor.

Midene kelepçe taktırdın. Ameliyatı riskli. Korkmadın mı?

Hangi ameliyat risksiz ki? Ben aldırmaya giderken bile kağıt imzalatıyorlar sana. Kolay bir ameliyat değildi. Ama ben bilinçaltı güçlü bir kadınım. Ameliyattan 4 gün sonra 20 kişiye yemek yaptım, 8. gün sahneye çıktım. Fiziksel değişimimi izlemek ve beraberinde gelen psikolojik değişim önemli. 7. aydayım, hala uyandığımda aynaya bakıp “Aynı mıyım? Eski Işın’a döndüm mü?” diye soruyorum.

Ne yiyip içiyorsun? 4 saatte bir besleniyorum. Kuş kadar yiyor, çok fazla çorba içiyorum. At biniyor, spor yapıyorum. Son 5 kilom kaldı. “4-5 kilo vermem lazım” demek benim için o kadar güzel bir duygu ki.

“ARKADAŞLARIM BENİ TANIMIYOR

Ameliyattan sonra ne değişti sende?

Zaten özgüvenim yüksek bir kadındım. Ama şimdi özgüven tavan yaptı. Duruşum değişti. Sürekli gülümsüyor, hep mutlu uyanıyorum. Beğeniyorum aynada gördüğüm kadını. Şimdi kendimle oynama zamanı. Sarkmalar oldu, normaldir. Gerekli aletleri araştırıyorum. Toparlatıyorsun, hop, bitiyor sıkıntı.

Haberin Devamı

Çevrendeki insanların tepkisi nasıl?

Tanımıyorlar ki. Geçen gün Yonca Evcimik mekana girdi, selam verip geçti. Sonra hatırlar gibi oldu, dönüp uzun uzun baktı. Arkasından da “Işın!” dedi. İnanamadı. Erkan Petekkaya çok yakın arkadaşımdır. Bir yemekte benimle aynı masada oturdu, tanımadığı için uzun süre konuşmadı. Arkadaşlarımın bu tepkisi çok tatlı.

Kadın şarkıcılar arasında tedirginlik yarattığını düşünüyor musun? “Kadının sesi güzeldi, şimdi kilo da verdi” diyorlar mıdır?

(Gülüyor) Kadının en büyük düşmanı kadındır. 15 yıldır en çok satan albümlerimi 48-50 bedenimle yaptım. O en büyük sınavdır. Öyle bir sıkıntıları varsa bilmem. Sonuçta yine müzik konuşuyor. Şişmanken de müziğimi satarım, zayıfken de.

“KİLOLULARI BEN GİYDİRECEĞİM”

Kilolar gittiğinde ilk yaptığın neydi?

Sevgilim Tuğrul bir gün “Atla bakiim kucağıma” dedi. “Saçmalama” cevabını vermiştim. Bi aldı beni kucağına! Ben hala kendimi kilolu zannediyorum. Bir kıyafet deneyeceğim mesela; 38 beden veya medium yazıyor. “Olur mu acaba?” diye soruyorum hala (gülüyor).

Haberin Devamı

Tuğrul bütün büyük beden jeanlerimi çöpe attı. Her gün elinde skinny jeanler ile geliyor. Taşlı tuşlu elbiselere çok düştüm. Eskiden malum çuval gibi kıyafetler giyerdim. Şimdi kilolu kadınlar için bir projem var, taktım kafayı ona.

Ne yapacaksın?

Giyim markası yaratacağım. Kiloluların da giyebileceği şahane kıyafetler tasarlayacağım. Çok iyi biliyorum o duyguyu! Büyük beden kadınlara gereken özenin gösterilmediğini düşünüyorum. Bunu ben yapacağım!

“BİKİNİYİ GİYERİM ÇEKEBİLEN ÇEKER”

Neden türk sanat müziği albümü çıkardın? Pop bir albümle vücudunu gösteren kıyafetler giyebilirdin.

Çok da meraklı değilim aslında göstermeye (gülüyor). Hayatım boyunca dekolteyi sevdim. Ama dozu var. Bacağını açıyorsan üstünü kapatacaksın.

Sahne kıyafetlerin de değişmiştir.

Tuvaletleri çok seviyorum. Şişmanken de giyerdim. Sahnedeki ihtişam hoşuma gidiyor. Sesimi sergiliyorum zaten, başka şey sergilemeye gerek yok.

Haberin Devamı

Yani seni mesela bir mayo ile sahnede görmeyeceğiz öyle mi?

Şimdi bak! Beyonce’yi seyrediyoruz değil mi? Onun giydiği mayo bize batmıyor. Çünkü kadın deli gibi şarkı söylüyor ve dansçılarından 10 kat daha iyi dans ediyor. Yapacaksam 4-4’lük olmasını isterim. Arkamda dansçılar dans edecek, ben mayo giyip put gibi mi duracağım? Yok öyle bir şey.

Bu yaz bikinili görüntülenecek kadın şarkıcılar kervanına sen de katıldın. Korkun yoktur artık.

Hiç yok. Bikiniyi giyerim, çekerler (gülüyor). Bu sene uzun bir tatil düşünüyorum. Bulup da çekerlerse canları sağ olsun. Şimdiden magazinci arkadaşlarım soruyor nereye gideceğimi. Ben şişmanken de bikini giyerdim. Yaza daha 4 ay var ama spor hocamla deli gibi çalışıyorum. “Madonna yapacağım seni” dedi (gülüyor). Jennifer Lopez bize yeter şekerim.

“KIR DÜĞÜNÜYLE EVLENECEĞİZ”

Sevgilin tuğrul odabaş ile evlilik planın var mı?

Var. Havanın ısınmasını bekliyoruz. Dostlarımızla kutlayacağımız, gösterişten uzak, orkestramın çaldığı güzel bir kır düğünü düşünüyoruz. 38 beden oldum, artık gelinliğimi tasarlamaya başlayabilirim (gülüyor). Kızım Mia da gelinlik giyecek.

Tekrar anne olur musun?

Kısmet. Kızımın ve oğlumun zaten babaları var. Onlara baba aramıyorum. Ama Tuğrul çok iyi bir insan. Onlara zaman ayırıyor, güzel vakit geçiriyorlar. İyi bir rol model.