Gündem 38 kişilik geçici işe, bin 700 kişi başvurdu

38 kişilik geçici işe, bin 700 kişi başvurdu

Paylaş
38 kişilik geçici işe, bin 700 kişi başvurdu

38 kişilik geçici işe, bin 700 kişi başvurdu

Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Sakarya ve Kocaeli illerinde orman içi çalışma ve yangınla mücadele hizmetlerinde çalıştırılmak üzere 6 aylığına alınacak 38 kadro için bin 700 başvuru olunca, aday adayları arasında 3 aşamalı sınav yapılması kararlaştırıldı. Kura çekilişi ile başlayan sınavları geçenler önce mülakata, sonra da teste alınacak. İki sınavı geçen adaylar, asgari ücret ile işe başlayacak.

Haberin Devamı

İl Orman Bölge Müdürlüğü bir süre önce Sakarya ve Kocaeli’de ormanlık alanlarda yangın gözetleme elemanı, TIR ve arazöz sürücüsü, dozer, loader ve greyder operatörü olarak çalıştırılmak üzere personel alımı için Sakarya İşkur Müdürlüğü’ne başvurdu. İşkur’un ilanına Sakarya, Kocaeli ve çevre illerde oturan bin 700 kişi başvuruda bulundu. Başvuru fazla olunca 3 aşamalı sınav yapılması kararlaştırıldı. Bugün Sakarya Bölge Müdürlüğü bahçesinde noter huzurunda yapılan kura çekimiyle her kadro için 3 asil ve 3 yedek aday belirlendi. Kurada çıkan asil ve yedek adaylar mülakata katılacak, ardından branşlarına göre test sürüşlerine alınacak. Bu sınavları geçen adaylar Orman Bölge Müdürlüğü’nde göreve başlayacak.

Haberin Devamı

Sakarya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ufuk Pekmertol yaptığı açıklamada, her yıl orman yangınlarıyla etkin mücadele etmek amacıyla yoğun bir çalışma süreci geçirdiklerini belirterek, oluşan işçi açığını kapatmak amacıyla İşkur’dan işçi talebinde bulunduklarını söyledi. Pekmertol, Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü'ne 38, Kocaeli Orman İşletme Müdürlüğü'ne 12 işçi alımı yapacaklarını belirterek, “Adapazarı’nda yangın gözetleme ve haberleşmeye 10 işçi, arazöz sürücülüğüne 14, TIR sürücülüğüne 2, greyder operatörlüğüne 4, loader operatörlüğüne 2 ve dozer operatörlüğüne 6 kişi alınacak” dedi. Pekmerkol, alınacak geçici işçilerin yıl içinde 5 ay 29 gün boyunca çalıştırılacağını da belirtti.

Büyük heyecan içerisinde yapılan ve polisin önlem aldığı kura çekimine aday adaylarının yanı sıra anne babaları da katıldı. Oğluyla birlikte kura çekimine gelen Cemil Coşkun, oğlununun arazöz sürücülüğü için başvurduğunu belirterek, “Oğlum uzun bir süredir işsiz. İki çocuğu var. Adaletli bir iş yapılıyor, her şey, herkesin gözü önünde yapılıyor. Şanslı olan kazansın. Yoğun bir talep var, bu talep de Sakarya’da işsiz oranının yüksek olduğunu gösteriyor. İstihdam sağlayacak iş adamlarının yatırım yapması gerekiyor” diye konuştu.

Kura çekimini kazananlar hafta içerisinde mülakat ve test sürüşlerine alınacak.

Haberin Devamı

Zafer TOKUŞ- Aziz GÜVENER/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA)