Dünya 386 çocuk kurtarıldı

386 çocuk kurtarıldı

Paylaş
386 çocuk kurtarıldı

Kanada ve ABD polisi, ortak operasyonla, çocuk istismarı konusunda son yılların en büyük operasyonlardan birine imza attı

Operasyonda, aralarında İspanya, Meksika, Avustralya, Romanya, Kanada ve ABD’nin de bulunduğu 50’den fazla ülkede toplam 341 kişi gözaltına alınırken, 386 çocuk da kurtarıldı.

Toronto Emniyet Müdürü Bill Blair’in konu ile ilgili düzenlediği basın toplantısına, ABD emniyetinden Gerald O’Farrell de katıldı. 2010 yılında başlatılan Project Spade adlı operasyonun merkezinde, Toronto’daki Azov Film isimli şirketin olduğunu açıklayan Blair, şirketin dünyadaki 50 farklı ülkede çocuk pornosu yapımı, üretimi ve dağıtımını gerçekleştirdiğini kaydetti.

Kurtarılan 386 çocuğun büyük kısmının ergenlik çağı öncesinde, bazılarının da 5-6 yaşlarında olduğunu anlatan Blair, operasyonun bugüne kadar yapılanların en büyüklerinden olduğunu ifade etti.

Operasyonda görev alan ekiplerin, sadece 2011 yazı boyunca dijital ortamda kayıtlı yüzlerce fotoğraf ve kaydı izledikleri belirtilen operasyonda, diğer ülkelerdeki gözaltıların eşzamanlı yapıldığı kaydedildi.

AA

Haberin Devamı