Siyaset 39 Türk dönüyor
Paylaş
39 Türk dönüyor

Filodaki 'Gazze' gemisinde bulunan 39 Türk'ün, Türkiye'ye dönmeyi kabul ettikleri öğrenildi

Filoda yer alan "Gazze" gemisindeki 39 Türk'ün, İsrail'deki Türkiyeliler Birliği’nce sağlanan bir tercüman aracılığıyla işlemleri tamamlandıktan sonra, Türkiye'ye dönmeyi kabul ettikleri öğrenildi.

İsrail ordusunun Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısının ardından, Akdeniz kıyısındaki Aşdod Limanı'na getirilen gemilerde bulunan, çeşitli ülkelerden 11 kişinin işlemleri tamamlanarak ülkelerine gönderildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Aşdod Limanı'ndaki yetkililerden edinilen bilgiye göre, İrlanda, Bulgaristan ve ABD uyruklu ikişer, Belçika, İsveç, Fransa, İngiltere ve Çek Cumhuriyeti uyruklu birer kişi İsrail'den ayrıldı.

Bu arada, filoda yer alan gemiler arasında bulunan "Gazze" gemisindeki tüm yolcuların boşaltıldığı, buradaki 39 Türk'ün, İsrail'deki Türkiyeliler Birliğince sağlanan bir tercüman aracılığıyla işlemleri tamamlandıktan sonra, Türkiye'ye dönmeyi kabul ettikleri öğrenildi. Ancak, Türk yolcuların ne zaman Türkiye'ye gönderilecekleri konusunda henüz bir bilgi edinilemedi.

DİPLOMATLAR LİMANA SOKULMADI

Öte yandan, sabahın erken saatlerinden bu yana Aşdod Limanı'nın önünde bekleyen ve gemilerde vatandaşları bulunan ülkelerin diplomatları hala limana sokulmadı.

Haberin Devamı

Limanın kapısı önünde saatlerdir bekleyen 30 kadar diplomatik misyon görevlisi bulunduğu belirtiliyor.

Diplomatik misyon görevlileriyle zaman zaman dışarı çıkan İsrailli görevliler arasında sert tartışmalar da yaşandı.

Misyon temsilcilerinin İsrailli yetkiliye "Hem gemilerimize el koyuyorsunuz; hem de vatandaşlarımızla bizleri görüştürmüyorsunuz" diye tepki gösterdikleri belirtildi.

Diplomatik misyon görevlileri, vatandaşları ülkeden sınır dışı edilirken kendilerine bilgi verilmemesinden yakındılar.

MAVİ MARMARA AŞDOD LİMANI'NDA

İçinde Türkiye'nin yanı sıra 32 ülke vatandaşının bulunduğu ''Mavi Marmara'' gemisinin iletişim kurmaya yarayan cihazları kapalı. 353 Türk vatandaşının bulunduğu ''Mavi Marmara'' gemisinin Aşdod Limanı'na girdiği bildirildi.

AA