Gündem 3'ü yatalak 7 çocukla yaşam savaşı

3'ü yatalak 7 çocukla yaşam savaşı

Paylaş
3'ü yatalak 7 çocukla yaşam savaşı

Van'ın Muradiye ilçesinde yaşayan Bulut ailesi, 1'i böbrek hastası, diğeri havale sonrası yatalak olan 2 çocuğun ardından 4 aylık bebeklerinin geçirdiği 4 ameliyat nedeniyle zor günler yaşıyor.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Babacan köyünde yaşayan Hanımzer ile Mehmet Şirin çifti, 3’ü yatalak, 7 çocukla yaşam mücadelesi veriyor. Mehmet Şirin Bulut’un, çocuklarının rahatsızlığı yüzünden çalışamaması nedeniyle hiç bir gelire sahip olmayan aile, maddi açıdan da zor bir hayat sürüyor.

Haberin Devamı

Doğduktan 1 yıl sonra tümör nedeniyle böbreği alınan ve yataktan çıkamaz hale gelen 6 yaşındaki Revşan’ın rahatsızlığıyla talihsizliğin başlangıcını yaşayan Bulut ailesi, Revşan’dan 1 yıl sonra dünyaya gelen ve 1 aylıkken geçirdiği havale sonrası yatalak hale gelen 5 yaşındaki Salih’in rahatsızlığı ile daha da zor günler yaşadı.

Bulut ailesinin okula devam eden çocukları Dilara (13), Yakup (12) ve Gürkan (9) da kardeşlerinin bu rahatsızlığı ve maddi sıkıntılar nedeniyle okulu bırakmak zorunda kaldı.

Talihsizliğin peşini bırakmadığı Bulut ailesi, 4 ay önce dünyaya gelen ve önce sırtındaki kistin alınması ardından da beyin tümörü nedeniyle toplam 4 ameliyat geçiren küçük Altay’ın yaşadığı rahatsızlıkla yeniden yıkıldı.

Haberin Devamı

-ALTAY İÇİN YAPABİLECEK BİR ŞEY KALMADI-

Altay’ın doğduktan kısa süre sonra sırtında oluşan kistin alınması için ameliyat edildiğini belirten Mehmet Şirin Bulut, bu operasyonun ardından oğlunun beynindeki tümörden dolayı 3 kez daha ameliyat edildiğini söyledi.

Çocuğun durumunun bu ameliyatlar sonrası kötüleştiğini anlatan Bulut, Kaymakamlık ve yakınlarının desteğiyle oğlunu Ankara’ya götürdüğünü ancak doktorların yapılacak bir şey olmadığını söylediğini belirtti.

Çocuğunun hatalı teşhis ve tedaviden dolayı bu hale geldiğini öne süren Bulut, bu nedenle Van’da 5 doktor hakkında suç duyurusunda bulunduğunu kaydetti.

Evde çaresiz şekilde oğlunun ölümünü beklediğini ifade eden Bulut, "Artık kimseden bir şey beklemiyorum. Allah beni sevdi ki bunu verdi. Çok şükür" diye konuştu.

-AİLENİN 3 ÇOCUĞU DA OKULU BIRAKTI -

Yaşanan bu talihsiz olaylar nedeniyle okulu bırakan Dilara (13), Yakup (12) ve Gürkan (9) da kardeşlerinin bakımıyla ilgileniyor.

Ev işlerinin yanı sıra 2 yaşındaki diğer kardeşi Demet ve hasta kardeşlerinin bakımıyla ilgilenen Dilara Bulut ise "Benim üç kardeşim hasta. Ben ve diğer iki kardeşim, okula devam edemedik. Ben okula gitmesem de olur. Ancak diğer 2 kardeşimin okula devam etmesini çok istiyorum. Sadece kardeşlerimin iyi olmasını istiyorum. Annemin ve babamın mutlu olmasını istiyorum. Babamı da kaybetmekten korkuyorum. Allah’ın bize bir kapı açacağını biliyorum."

Haberin Devamı

Sıtkı Yıldız-Seracettin Seçkin/ AA