Bilim - Teknoloji 4 alternatif web tarayıcısı!
Paylaş
4 alternatif web tarayıcısı!

Eğer Chrome'un hızı sizi memnun ediyorsa, bir de Chrome tabanlı bu 4 tarayıcıya göz atın!

Chrome, Internet Explorer ve Firefox web tarayıcıları, büyük kullanıcı kitlelerine sahip olabilirler. Bunun nedenini anlamak zor değil; üç tarayıcı da en son web standartlarını destekliyorlar, genellikle oldukça hızlılar ve cihazlar arasında eşitleme, eklenti desteği gibi önemli işlevlere sahipler.

Haberin Devamı

Ancak büyük üçlüden uzak durmak, yeni şeyler denemek istiyorsanız, önünüzde birçok seçenek var. Yeni web tarayıcılarının çoğu, Chrome'un da temel aldığı Chromium motorunu kullanıyor. Tabi bunu yaparken motor üzerinde kendi küçük ayarlamalarını yapıyorlar. Bu yazımızda denemeye değer 4 Chromium tabanlı web tarayıcısını bir araya getirdik.

Opera

Yaklaşık 20 yıldır piyasada bulunan tarayıcı, hızlı erişim işlevini ilk sunan web tarayıcısıydı. Opera'nın Chrome gibi zengin bir uygulama mağazası yok, ancak Evernote ve Pocket gibi en popüler araçları destekliyor. Opera'nın akıcı, sade, aynı zamanda anlaşılır tasarımı web'de dolaşmanızı kolaylaştırıyor.


Comodo Dragon, Torch ve Orbitum

Comodo Dragon

Chrome'a oldukça benzeyen Comodo Dragon, Google'ın tarayıcısının kullanıcı izleme, aramaları otomatik tamamlama ve kilitlenme raporları gibi işlevlerini dışarıda bırakıyor. Tarayıcı, varsayılan sayfa olarak Yahoo'yu kullanıyor ve bunu değiştirmek oldukça güç. Comodo Web Inspector gibi faydalı eklentiler, bağlantılara tıklamadan önce onları taramanıza izin veriyor.

Haberin Devamı

Torch

Torch'un tasarımı da Chrome'a çok benziyor. Tarayıcı, bir hızlı erişim sayfası ve onun üzerinde bulunan bir arama çubuğuyla geliyor. Torch'u farklı yapan ise üzerinde yüklü olarak gelen eklentiler. Örneğin Torch Music ile harika müzik çalma listeleri koleksiyonlarına ulaşabilir, bir başka eklentiyle torrent dosyalarını direkt olarak açabilir, Hola eklentisiyle engellenmiş web sitelerine girebilirsiniz. Media download düğmesi ise YouTube videolarını bir tıkta indirmenize izin veriyor.

Orbitum

Orbitum, ekranın sol tarafındaki çubuk üzerinde Facebook haber kaynağınızı gösteriyor. Tarayıcının, artık geliştirilmeyen Rockmelt'in yanına yaklaşmadığını söylememiz gerekiyor. Orbitum'un başka bir özelliği, sekmeleri "önerilen", "yeni kapatılan" ve "kategoriler" olarak tek sayfada gruplandırabilmesi.

Resimlerle: Daha özel bir Facebook için 8 Chrome eklentisi!

Kaynak: CHIP Online