Yaşam "4. Avea Sıra Dışı Müzik" konserleri başlıyor

"4. Avea Sıra Dışı Müzik" konserleri başlıyor

Paylaş
"4. Avea Sıra Dışı Müzik" konserleri başlıyor

Konser kapsamında ilk olarak İran asıllı grup 'Niyaz' 9 Kasım'da müzikseverlerle buluşacak

"4. Avea Sıra Dışı Müzik" konserleri, İran asıllı grup "Niyaz"ın 9 Kasım’da İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Oditoryumu’nda vereceği konserle başlayacak.

Haberin Devamı

Avea geleneksel ve moderni, yerel ve küreseli harmanlayan usta isimleri, "Avea Sıra Dışı Müzik" konserleri kapsamında müzikseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Azam Ali’nin benzersiz sesi, Loga Ramin Torkian’ın büyülü akustik/elektrik düzenlemeleri ve Grammy adayı prodüktör/remiks ustası Carmen Rizzo’nun öncü elektronik ses örgüleriyle zihinlerde yer eden "Niyaz", zengin Sufi mistisizmi ile Orta Doğu’nun şiir ve türkülerini, akustik enstrümanlar ve modern elektronik müziğin tınılarıyla buluşturuyor. Montreal’de müzik yaşamını sürdüren "Niyaz", eleştirmenler tarafından çığır açan bir topluluk olarak görülüyor.

Grup, 2005’te yayınladıkları ilk albümlerinden bu yana, sayısız önemli festival ve konserde sahne aldı.

Haberin Devamı

Bu yıl mayıs ayında yayınladığı "Sumud" ile Türkiye’deki müzik marketlerde en çok satılan yabancı albümler listelerinin üst basamaklarında yer alan grup, 13 Kasım’da da Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu’nda Ankaralı müzikseverlerle bir araya gelecek.

AA