Siyaset 4 bin 116 defa girdiği "ByLock"u inkar etti
Paylaş
4 bin 116 defa girdiği "ByLock"u inkar etti

Adana’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenen ve meslekten ihraç edilen eski hakimin yargılanmasına başlandı

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Hanifi Baki ve avukatı katıldı.

Baki, savunmasında, Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Yargıçlar ve Savcılar Birliğine (YARSAV) 2010’da üye olduğunu ve amacının İngilizceyi iyi bildiği için kişisel gelişim olduğunu söyledi.

İddianamede belirtildiği üzere FETÖ/PDY terör örgütünün talimatı ile YARSAV’a üye olmadığını belirten Baki, şöyle devam etti:


"ÖRGÜT LİDERİNİN TALİMATI ÜZERİNE ÜYE OLMADIM"


"Lise yıllarından bu yana İngilizceyi bildiğim için kişisel gelişim adına İngizlice bir sunum yapabilir miyim, oradaki platformlara katılabilir miyim amaçlarıyla YARSAV’a üye oldum. İddianamede belirtildiği üzere örgüt liderinin talimatı üzerine üye olmadım. Zaten YARSAV’a yönelik iddia adli yargıya ilişkin bir iddiadır. Ben idari bir yargıçtım. Amacım tamamen kişisel gelişim ve uluslararası alanda bir sunum yapıp kişisel kariyerime katkı yapmaktı. Dil eğitimi için Amerika’daki bir üniversiteden kabul aldım. Amerika’ya birilerine ulaşma yöntemi ile gitmedim."


ÜZERİNE KAYITLI HATTAB 4 BİN 116 KEZ GİRMİŞ


Mahkeme başkanı sanık Baki’ye, ByLock tespit ve değerlendirme tutanağında yer alan baz ve sinyal kayıtlarını okuyarak, HTS kayıtlarında eşinin üzerine kayıtlı bir telefon hattı ile toplam 4 bin 116 defa ByLock programına giriş yaptığını belirtip sanığın bu konudaki savunmasını istedi.

Tutuklu sanık Baki, mahkemeye ulaşan tutanaktaki eşinin üzerine kayıtlı olan hattı kendisinin kullandığını ancak tutanakta yer alan ByLock tespitini kabul etmediğini bildirerek şunları anlattı:


"LOJMANDAKİ İNSANLAR GİRMİŞ OLABİLİR"


"Kesinlike ByLock diye bir program kullanmadım. Ben bu olaylardan sonra ByLock’un adını duydum. Amerika’dan 1 Nisan 2014 tarihinde geldim. Benim telefonumda 4 GB internet kotam vardı ama genelde ben 1 GB’lık kısmını kullanırdım. Ben ikamet ettiğimiz lojmanda sürekli telefonumun Wi-Fi’sini aktif hale getirir açık bırakırdım. Eşim de, benim şifresiz olan internetimden bağlanırdı.

Lojmandaki insanlara güveniyordum, o şekilde ByLock’a girilmiş olabilir. Kesinlikle ByLock programını kullanmadım."

Mahkeme heyeti de tutuklu sanığın mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı 1 Şubat 2018’e erteledi.

Haberin Devamı