Ekonomi 4 bin gence iş fırsatı

4 bin gence iş fırsatı

Paylaş
4 bin gence iş fırsatı

Bu yıl altıncısı düzenlenen eğitim fuarı Educaturk'te Amerika, Avustralya, Kanada ve Güney Afrika'dan firmalar Türk gençlere 4 bin pozisyonda iş imkanı sunacak

FUAR YARIN BAŞLIYOR

Haberin Devamı

Türkiye’nin en büyük eğitim fuarı Educaturk, yarın İstanbul Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nde açılıyor. Bu yıl altıncısı düzenlenen ve 28 Şubat’a kadar açık kalacak Educaturk’te eğitim fırsatlarının yanında gençlere yurtdışında iş imkanları da sunuluyor. Educaturk Genel Müdürü Orçun Fida, geçen yıl 2 bin 500 gence yurtdışında staj ve iş imkânı sağladıklarını dile getirdi.

5 BİN BAŞVURU GELDİ

Fida, bu yıl başta Amerika, Kanada, Avustralya ve Güney Afrika’dan 4 bin açık pozisyon aldıklarını ve gençlerin şimdiden internetten 5 bin başvuru yaptığını söyledi. Şirketlerin ortalama saat ücreti 7-15 dolar olan işlerde Türk gençlerini değerlendirdiğini belirten Fida, “Turizm, mühendislik, moda tekstil, işletme, satış-pazarlama gibi alanlarda 4 bin adayı bekliyorlar. Fuar süresince görüşmeler olacak” dedi.

Haberin Devamı

ÜÇ ODTÜ'LÜDEN BİRİ İŞSİZ

Krizde işsiz ordusunun katlandığını hatırlatan Fida “Türkiye’de bir öğrencinin üniversite hazırlığına yılda 2 bin dolar harcanıyor. Çocuk okulu bitirip mezun oluyor ama iş bulamıyor. Öyle ki, bugün Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nden (ODTÜ) mezun her üç gencin biri işsiz” diye konuştu. Buradan yola çıkarak, artık sadece iyi bir eğitimin yetmediğini belirten Orçun Fida ‘iş bulduran eğitim’in öne çıktığını söyledi.

UZAK DOĞU'DA ÖĞRENCİ ÇEKİYOR

Yurtdışında eğitim talebinin yıldan yıla arttığını aktaran Fida, Türkiye’deki yüksek eğitim maliyetleriyle karşılaştırıldığında yurtdışında okumanın artık daha ulaşılabilir boyutta olduğunu söyledi. Fida 10 yıl önce yurtdışında eğitimde ABD, Kanada, Avustralya gibi ülkeler öndeyken son birkaç yılda Uzakdoğu, Yunanistan gibi alternatiflerin de hızla arttığını sözlerine ekledi.