Ekonomi 4 büyüklere sert uyarı!

4 büyüklere sert uyarı!

Paylaş
4 büyüklere sert uyarı!

BIST (Borsa İstanbul), borsada işlem gören futbol şirketleri Galatasaray Sportif, Beşiktaş Futbol ve Trabzonspor Sportif'i finansal yapılarını düzeltmek için gerekli tedbirleri almaları konusunda uyardı

Borsa İstanbul, Spor Toto Süper Lig'in 3 şampiyonu Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'a net işletme sermayesinin negatif olması ve bilimum sebeplerden, Fenerbahçe Spor Kulübü'ne ise Fenerbahçe Futbol AŞ'ye olan borcunu 30 Kasım 2013'e kadar ödemesi gerektiğiyle ilgili uyarı gönderdi.

BIST tarafından KAP'a yapılan açıklamada; Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'un net işletme sermayelerinin ekside olduğu ve kısa vadeli finansal borçlarının hasılatlarından fazla olduğu belirtildi.

Buna göre, Galatasaray'ın net işletme sermayesi 288 milyon lira, Beşiktaş'ın 179.8 milyon lira, Trabzonspor'un ise 173.4 milyon lira ekside bulunuyor.

Ayrıca, Galatasaray Sportif ve Beşiktaş Futbol'un önemli ölçüde yabancı para açık pozisyonu bulunduğu kaydedildi. BIST ayrıca, Fenerbahçe Futbol'un FENER ilişkili taraflardan olan alacaklarının Kurul ilke kararına aykırılık taşıdığı ve belirlenen sürede tasfiye edilemediği, ancak kulüpten olan alacağın tasfiyesi için kurula sunduğu bir plan bulunduğu ve söz konusu alacakların 30 Kasım 2013 tarihli finansal tablolara yansıyacak şekilde tahsil edilip edilmediğinin takip edilmesine karar verildiğini açıkladı.

Haberin Devamı