Bilim - Teknoloji 4 efsane cep ve "ayıpları!"
Paylaş
4 efsane cep ve "ayıpları!"

Galaxy S4, iPhone 5S, Moto X ve One... 4 amiral gemisi cep, bu kez "ayıplarıyla" gündemde!

Sene sonu yaklaşırken, Fixya, bu ay itibariyle en ünlü akıllı telefonları kapsayan mini bir rapor yayınladı. Bu raporda yer alan Sa Galaxy S4, iPhone 5S, Moto X ve One hakkında bakalım ne gibi sonuçlar ortaya koymuş.

Bu yıla damgasını vuran akıllı telefonlar arasında yer alan Galaxy S4, iPhone 5S, Moto X ve One'ın kullanıcılar tarafından aldığı en ağır eleştirileri öne çıkartan blog, söze öncelikle Samsung'un amiral gemisi Galaxy S4'le başlıyor. Plastik kaplı Galaxy S4'ün en büyük şikayeti ısınma problemiyle aldığını belirten Fixya, gelen şikayetlerin yüzde 25'inin aşırı ısınma, yüzde 20'sinin ise pil problemi ve ekran sorunlarıyla ilgili olduğunu saptamış. Pil konusunda Galaxy S4'ü takip eden diğer telefon ise iPhone 5S oluyor. Tüm gün kullanımlar için hiç uygun olmayan bir pil ömrüne sahip olan iPhone 5S'in kullanıcıları diğer endişelendiren yanı ise güvenlik sorunları. Özellikle yeni parmak izi sensörü olan TouchID ile bu endişeleri arttıran Apple, rapora göre kullanıcılarını adeta diken üstünde tutuyor.

En başarılısı Moto X

Akıllı telefonlar arasında pil problemi ne yazık ki en yaygın olanı. Ancak Fixya bu problemi iyi kotarmış olan modelleri de ortaya çıkarmış. Raporda, örneğin Motorola'nın Moto X'i pil ömrü konusunda en stabil model olarak dikkat çekiyor. Fakat Moto X'in takıldığı nokta depolama alanı. 16 ve 32 GB seçeneklerle satışa sunulan telefon, genişletilebilir hafıza seçeneği sunmamasıyla en büyük yarayı buradan alıyor. Raporda yer alan bilgiye göre Moto X ile gelen şikayetlerin yüzde 30'u hafızayla ilgili.

...Ve HTC One! Haberimizin ikinci sayfasında...


Ve HTC One...

Özellikle zarif görünümüyle ünlü olan HTC'nin bu yılın bomba telefonu One'da da yine pil ömrü sorunu karşımıza çıkıyor. Telefonla ilgili gelen şikayetlerin yüzde 30'u pil sorunuyla ilgili. Onu takip edense, ses problemleri. Rapora, göre her ne kadar hoparlörler Beats audio destekli olsa da kullanıcıları yüzde 20 oranında rahatsız ediyor. Bu rahatsızlık kullanıcılar arasında "hoparlörlerden yayılan ıslık" olarak tanımlanmış.

Özetlemek gerekirse... Ne yazık ki teknoloji şirketleri, işlem performansı ve tasarım konusunda başarılı sonuçlar alsalar da, hala pil ömrü konusunda beklentileri karşılayamıyorlar. Daha büyük ekran, daha yüksek işlem hacmi, daha ince tasarım, tüm gücü karşılayacak ölçüde hafif ve ince bir batarya olmamasından dolayı bir noktada tıkanıyor.

Resimlerle: Ünlü Cep Telefonu Üreticilerinin hataları!

Kaynak: CHIP Online